Αρχείο

    

 Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για την πρόταση νόμου «Ο περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019»

Παρόντες:

          Γεώργιος Προκοπίου, πρόεδρος

          Ζαχαρίας Κουλίας, εκπροσωπώντας           τον κ. Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη

          Δημήτρης Δημητρίου

          Ευθύμιος Δίπλαρος

Ζαχαρίας Ζαχαρίου

Χριστάκης Τζιοβάνης

Αντρέας Φακοντής

Κώστας Κώστα

 

          Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων μελέτησε την πιο πάνω πρόταση νόμου, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή από τον κ. Ζαχαρία Κουλία εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, σε συνεδρία της, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου 2019.  Στα πλαίσια της συνεδρίασης αυτής κλήθηκαν και παρευρέθηκαν ενώπιον της επιτροπής εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Τμήματος Οδικών Μεταφορών του ίδιου υπουργείου. 

          Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η τροποποίηση του περί Ρυθμίσεως της Τροχαίας Μεταφοράς Νόμου, έτσι ώστε άδεια οδικής χρήσης η οποία έπαυσε να ισχύει για οποιοδήποτε λόγο μετά την έκρυθμη κατάσταση να επαναφέρεται σε ισχύ από την Αρχή Αδειών οποτεδήποτε διαρκούσης της κατάστασης αυτής, νοουμένου ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος στο οποίο αναφέρεται η άδεια είναι πρόσωπο το οποίο εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης είναι αγνοούμενο ή εγκλωβισμένο ή απεβίωσε, ενόσω ήταν εγκλωβισμένο στις περιοχές της Δημοκρατίας που ελέγχονται από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

          Όλοι όσοι κλήθηκαν και παρευρέθηκαν στη συνεδρία της επιτροπής συμφώνησαν με τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της πρότασης νόμου.

          Υπό το φως των πιο πάνω, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αφού έλαβε υπόψη όλα όσα τέθηκαν ενώπιόν της, επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί των προνοιών της πρότασης νόμου κατά τη συζήτησή της ενώπιον της ολομέλειας του σώματος.

  

 

11 Ιουλίου 2019

 

 

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων