Αρχείο

    

Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού για το νομοσχέδιο «Ο περί Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης Νόμος (Αρ. 1) του 2018»

Παρόντες:

Μάριος Μαυρίδης,                 αναπλ. πρόεδρος Μαρίνος Μουσιούττας
Ονούφριος Κουλλά                                               Μαρίνος Σιζόπουλος
Στέφανος Στεφάνου                                               Μιχάλης Γιωργάλλας
Άριστος Δαμιανού                                                  Γιώργος Περδίκης
Αντρέας Καυκαλιάς                                                Άννα Θεολόγου
Άγγελος Βότσης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού μελέτησε το πιο πάνω νομοσχέδιο σε συνεδρία της, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2018. Στη συνεδρία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών και ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος.

Σκοπός του νόμου που προτείνεται είναι η έγκριση πληρωμής από το Ταμείο του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης συμπληρωματικών συμβολικών πιστώσεων ύψους €10 για σκοπούς αγοράς υπηρεσιών διοικητικής υποστήριξης για την εξέταση παραπόνων που υποβάλλονται στον φορέα, καθώς και για την αγορά επίπλων για σκοπούς επίπλωσης των νέων γραφείων του φορέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση που συνοδεύει το νομοσχέδιο, ζητείται η έγκριση πρόσθετων πιστώσεων ύψους €121.010 έναντι ισόποσων περίπου εξοικονομήσεων (€121.000) από το άρθρο 02106 “Μισθοί Συμβασιούχου Προσωπικού”.

Οι πρόσθετες πιστώσεις αφορούν τα ακόλουθα:

1. Αγορά υπηρεσιών διοικητικής υποστήριξης ύψους €101.000 για σκοπούς εξέτασης παραπόνων που υποβάλλονται στον φορέα, καθότι δεν κατέστη δυνατή η πρόσληψη νέου συμβασιούχου προσωπικού σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς.

2. Αγορά επίπλων ύψους €20.010 για σκοπούς επίπλωσης των νέων γραφείων του φορέα, καθώς και της αίθουσας συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο μεταστεγάστηκε από την Κεντρική Τράπεζα στο νέο κτίριο του φορέα.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, αφού έλαβε υπόψη όλα όσα τέθηκαν ενώπιόν της, διαμόρφωσε τις ακόλουθες θέσεις:

1. Ο αναπληρωτής πρόεδρος και το μέλος της βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού, καθώς και τα μέλη της βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά Νέες Δυνάμεις τάσσονται υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου σε νόμο.

2. Τα μέλη της βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, το μέλος της βουλευτής του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, το μέλος της βουλευτής της Αλληλεγγύης, το μέλος της βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, καθώς και το μέλος της ανεξάρτητη βουλευτής κ. Άννα Θεολόγου επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά τη συζήτηση του θέματος στην ολομέλεια του σώματος.

Υπό το φως των πιο πάνω τοποθετήσεων, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού με την παρούσα έκθεσή της υποβάλλει το νομοσχέδιο στην ολομέλεια του σώματος για τη λήψη τελικής απόφασης.

 

5 Δεκεμβρίου 2018

 

     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων