Αρχείο

    

Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού για την πρόταση νόμου που τιτλοφορείται «Ο περί της Διαδικασίας Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Φορολογικών Οφειλών (Τροποποιητικός) Νόμος του 201

Παρόντες:

Αβέρωφ Νεοφύτου, πρόεδρος Άγγελος Βότσης
Μάριος Μαυρίδης Μαρίνος Μουσιούττας
Ονούφριος Κουλλά Μαρίνος Σιζόπουλος
Στέφανος Στεφάνου Άννα Θεολόγου
Άριστος Δαμιανού Γιώργος Περδίκης
Αντρέας Καυκαλιάς  

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού μελέτησε αυθημερόν την πιο πάνω πρόταση νόμου, η οποία κατατέθηκε στη σημερινή συνεδρία της ολομέλειας του σώματος από το βουλευτή κ. Ηλία Μυριάνθους εκ μέρους του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών και κηρύχθηκε επείγουσα.

Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η τροποποίηση του περί της Διαδικασίας Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Φορολογικών Οφειλών Νόμου, ώστε η χρονική περίοδος εντός της οποίας δύναται να υποβληθεί αίτηση για Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων Φορολογικών Οφειλών στο Τμήμα Φορολογίας να παραταθεί για έξι (6) μήνες ώστε να λήγει την 3η Ιουλίου 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί ενώπιον της επιτροπής, η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται αναγκαία καθότι λόγω διάφορων παραγόντων που δεν αφορούν τους φορολογουμένους αλλά προκύπτουν από άλλες αιτίες όπως καθυστερήσεις των ελεγκτικών γραφείων να ετοιμάσουν τις αναγκαίες φορολογικές δηλώσεις εξαιτίας φόρτου εργασίας κ.ά., μεγάλος αριθμός φορολογουμένων προσώπων που επιθυμούν να κάμουν χρήση του ευεργετήματος που προτείνεται με τον υπό αναφορά νόμο, δεν θα καταστεί δυνατό να το πράξουν.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού υπό το φως των πιο πάνω, κατά πλειοψηφία του Προέδρου και των μελών της βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού, των μελών της βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, των μελών της βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, του μέλους της βουλευτή του Κινήματος Σοσιολδημοκρατών ΕΔΕΚ και του μέλους της βουλευτή της Συμμαχίας Πολιτών, εισηγούνται την ψήφιση της υπό αναφορά πρότασης νόμου σε νόμο.

Το μέλος της επιτροπής βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί κατά τη συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια του Σώματος.

 

3 Ιανουαρίου 2018

 

     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων