Αρχείο

    

Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού για το νομοσχέδιο «Ο περί Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης Νόμος (Αρ. 1) του 2016»

Παρόντες:

Αβέρωφ Νεοφύτου, πρόεδρος Άγγελος Βότσης
Μάριος Μαυρίδης Μαρίνος Μουσιούττας
Ονούφριος Κουλλά Μαρίνος Σιζόπουλος
Στέφανος Στεφάνου Άννα Θεολόγου
Άριστος Δαμιανού Γιώργος Περδίκης
Αντρέας Καυκαλιάς  

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού μελέτησε το πιο πάνω νομοσχέδιο σε δύο συνεδρίες της, που πραγματοποιήθηκαν στις 23 και 28 Νοεμβρίου 2016.

Στην πρώτη συνεδρία της επιτροπής παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του οργανισμού και εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σκοπός του νόμου που προτείνεται είναι η έγκριση πληρωμής από το Ταμείο του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης συμπληρωματικών πιστώσεων ύψους €228.000 για κάλυψη αναγκών του οργανισμού για τις οποίες η αρχική πρόβλεψη στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό για το έτος 2016 κρίθηκε ανεπαρκής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν ενώπιον της επιτροπής, οι πρόσθετες πιστώσεις αφορούν τα ακόλουθα:

1. Βελτιώσεις, προσθήκες και επιδιορθώσεις κατοικιών, καθώς και ασφάλιση ετοιμοπαράδοτων κατοικιών, ύψους €157.000.

2. Διευθέτηση εκκρεμουσών διαφορών με εργολάβους και άλλες δαπάνες για έργα που έχουν ολοκληρωθεί, ύψους €71.000.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, οι εκπρόσωποι του οργανισμού, απαντώντας σε ερωτήματα των μελών της επιτροπής, δήλωσαν ότι τα σχέδια του οργανισμού απευθύνονται κυρίως σε άτομα χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος και νεαρά ζευγάρια που ζητούν στέγη. Διευκρίνισαν παράλληλα ότι ο οργανισμός δε λαμβάνει κρατική χορηγία και μελλοντικά δε θα ανεγερθούν οποιεσδήποτε νέες κατοικίες χωρίς την άδεια του αρμόδιου υπουργείου.

Περαιτέρω, οι ίδιοι εκπρόσωποι ανέφεραν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τα σχέδια του οργανισμού, ενώ η πολιτική της υποβολής ενδιαφέροντος από άτομα που εμπίπτουν στα κριτήρια του οργανισμού χωρίς αντίστοιχη εξασφάλιση έχει πλέον τερματιστεί.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, αφού έλαβε υπόψη όλα όσα τέθηκαν ενώπιόν της, ομόφωνα εισηγείται την ψήφιση του νομοσχεδίου σε νόμο, για την κατά νόμο έγκριση των συμπληρωματικών πιστώσεων που απαιτούνται.

 

 

30 Νοεμβρίου 2016

 

     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων