Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.012.01.011

Απάντηση ημερομηνίας 13 Οκτωβρίου 2021 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή στην ερώτηση με αρ. 23.06.012.01.011, ημερομηνίας 27 Ιουλίου 2021, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ανδρέα Θεμιστοκλέους

«Επιθυμώ να αναφερθώ στην πιο πάνω ερώτηση και να σας πληροφορήσω για τα ακόλουθα:

α) Σε συνέχεια διαβούλευσης που είχαμε με την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ως ο αρμόδιος ρυθμιστικός φορέας ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών οργανισμών στη Δημοκρατία, σημειώνεται, ότι η Αρχή δεν έχει προβεί σε οποιασδήποτε μορφής χορηγία ή ενίσχυση σε τηλεοπτικούς οργανισμούς.

β) Σημειώνεται, ότι κατά τον Απρίλιο 2020 παραχωρήθηκε χορηγία ύψους €700.000 σε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, στο πλαίσιο της ευρύτερης εκστρατείας ενημέρωσης για την πανδημία του κορωνοϊού, κατόπιν Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου με αρ. 89.175 και ημερ. 8/4/2020, ως αναλύεται στο συνημμένο Παράρτημα. Στο πλαίσιο της εν λόγω χορηγίας περιλήφθηκαν τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί οργανισμοί, εφημερίδες, ειδησεογραφικά portals, κοινωνικά δίκτυα και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών για εσωτερικές παραγωγές με θέμα την πανδημία.

γ) Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν γνωρίζει για τυχόν οποιεσδήποτε άλλες χορηγίες ή ενισχύσεις οποιασδήποτε μορφής προς τηλεοπτικούς οργανισμούς, ως το ερώτημά σας.

2. Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινίσεις.»

Σημείωση: Τα επισυνημμένα έγγραφα έχουν καταχωρισθεί στο Αρχείο της Βουλής. Αντίγραφό τους δόθηκε στον βουλευτή που υπέβαλε την ερώτηση.

     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων