Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.05.102

Απάντηση ημερομηνίας 7 Ιανουαρίου 2021 της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.05.102, ημερομηνίας 29 Οκτωβρίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

«Αναφέρομαι στην πιο πάνω Κοινοβουλευτική Ερώτηση και σας πληροφορώ ότι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) ενεργούν ως αρμόδια αρχή σε όλα τα στάδια της διαδικασίας υιοθεσίας παιδιού. Ένα από αυτά τα στάδια είναι η διερεύνηση και η αξιολόγηση της καταλληλότητας, των υποψήφιων, για υιοθεσία παιδιού, γονιών.

2. Στα πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, οι ΥΚΕ ερευνούν και θέματα υγείας που δυνατόν να επηρεάσουν τη γονική ικανότητα των υποψήφιων γονιών π.χ. σωματική και ψυχική υγεία. Κατά τη διερεύνηση, είναι απαραίτητη η προσκόμιση διαφόρων βεβαιώσεων/πιστοποιητικών, συμπεριλαμβανομένου και ιατρικού πιστοποιητικού, στο οποίο να αναφέρεται κατά πόσο τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα παρουσιάζουν μεταδοτικές, μολυσματικές ασθένειες.

3. Τονίζεται ότι το αποτέλεσμα των εξετάσεων δεν καθορίζει την απόφαση των ΥΚΕ να εγκρίνουν γονείς που υποβάλουν αίτηση για υιοθεσία παιδιού και ο κύριος γνώμονας κατά την αξιολόγηση των υποψήφιων γονιών, είναι πάντα η διασφάλιση του συμφέροντος του υπό υιοθεσία παιδιού.»

     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων