Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.05.099

Απάντηση ημερομηνίας 16 Απριλίου 2021 του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.05.099, ημερομηνίας 27 Οκτωβρίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

«Επιθυμώ να αναφερθώ στην πιο πάνω ερώτηση και να σας πληροφορήσω ότι το θέμα της μεταφοράς ζώων σε λεωφορεία δεν ρυθμίζεται από τη σχετική νομοθεσία και συγκεκριμένα από τον περί της Πρόσβασης στο Επάγγελμα του Οδικού Μεταφορέα Νόμο του 101(Ι)/2001. Κατά συνέπεια, το θέμα της μεταφοράς των ζώων αφορά την πολιτική της κάθε εταιρείας.

2. Όσον αφορά τη δημόσια υπηρεσία εσωτερικών οδικών επιβατικών μεταφορών σε τακτικές γραμμές, οι επιβάτες δικαιούνται να μεταφέρουν ζώα σε ειδικά κατασκευασμένο κλουβί το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από τα πόδια του επιβάτη ή πάνω στα πόδια του. Βάσει της νέας Γνωστοποίησης του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σχετικά με την Τιμολογιακή και Κοινωνική Πολιτική η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ εντός του έτους, οι Παραχωρησιούχοι των υπηρεσιών παγκύπρια θα δύνανται να χρεώνουν εισιτήριο μονής διαδρομής για κάθε κλουβί μεταφοράς ζώου.

3. Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινίσεις απαιτηθούν.»

     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων