Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.04.572

Απάντηση ημερομηνίας 31ης Ιουλίου 2020 του Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.572, ημερομηνίας 9 Ιουλίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

          «Αναφέρομαι στην πιο πάνω ερώτηση και επιθυμώ να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα:  

2.      Στο Αρχείο Καρκίνου Κύπρου συλλέγονται και μηχανογραφούνται οι πληροφορίες, που αφορούν την μόνιμη/συνήθη διεύθυνση διαμονής του ασθενή (οδός, αριθμός, ταχυδρομικός κώδικας, Δήμος/Κοινότητα και επαρχία).

3.      Στην παρούσα φάση δεν χαρτογραφούνται τα περιστατικά καρκίνου.  Το λογισμικό, που χρησιμοποιείται για την καταγραφή και κωδικοποίηση των δεδομένων δεν έχει αυτή τη δυνατότητα.  Η αναβάθμιση/αντικατάσταση του λογισμικού είναι κάτι το οποίο προγραμματίζεται να γίνει.

4.      Τα στατιστικά στοιχεία δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.  Επιπλέον, τα πιο αναλυτικά στοιχεία διατίθενται σε ερευνητές κατόπιν αιτήματος και ενός  συμφωνητικού που υπογράφεται μεταξύ του αιτητή και τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.

5.      Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο κρίνετε ότι οι ως άνω απαντήσεις δεν είναι επαρκείς ή χρήζουν περαιτέρω διευκρινήσεων, παραμένω στη διάθεσή σας.»

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων