Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.04.528

Απάντηση ημερομηνίας 28 Ιουλίου 2020 του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.528, ημερομηνίας 18 Ιουνίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

          «Αναφέρομαι στην πιο πάνω ερώτηση και επιθυμώ να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα:

2.         Το Αλιευτικό Καταφύγιο Παραλιμνίου κατασκευάστηκε αρχικά το 1982 και πήρε τη σημερινή του μορφή το 2003, μετά από έργα του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), με σκοπό να εξυπηρετεί τις ανάγκες των επαγγελματιών ψαράδων και των αλιευτικών σκαφών της περιοχής.  Σύμφωνα με το ΤΑΘΕ που παρακολουθεί και επί τόπου τη λειτουργία των αλιευτικών καταφυγίων, η συνεχής παροχή ρεύματος δεν είναι απαραίτητη για τις ανάγκες αλιευτικών σκαφών παράκτιας αλιείας.  Η εν λόγω ανάγκη παρατηρείται συνήθως στην περίπτωση σκαφών αναψυχής ή τουρισμού.

3.      Σημειώνεται ότι παροχές ρεύματος υπάρχουν στο χώρο επισκευής σκαφών του Αλιευτικού Καταφυγίου Παραλιμνίου, οι οποίες λειτουργούν με χρηματοδέκτες και αποσκοπούν στη διευκόλυνση των επισκευών.

4.      Παραμένουμε στη διάθεση σας για τυχόν διευκρινίσεις ή πρόσθετες πληροφορίες επί των πιο πάνω.»

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων