Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.04.509

Απάντηση ημερομηνίας 2 Νοεμβρίου 2020 της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Έμιλυς Γιολίτη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.509, ημερομηνίας 9 Ιουνίου 2020, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

«Σχετικά με την πιο πάνω ερώτηση, σας διαβιβάζεται η ακόλουθη απαντητική επιστολή της Δικαστικής Υπηρεσίας, η οποία απαντά τα ερωτήματα που έχουν τεθεί αναφορικά με τη στενοτύπηση των δικαστηρίων:

“Αναφορικά με την πιο πάνω ερώτηση, σας διαβιβάζω συνημμένη επιστολή της, καθ’ ύλην αρμόδιας, Αν. Διευθύντριας του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής, που απαντά τα ερωτήματα υπ’ αριθμόν 1, 2 και 3 της ανωτέρω εν τω θέματι αναφερόμενης Ερώτησης.

Διευκρινιστικά, για το ερώτημα 3, σημειώνεται ότι, μετά από έρευνα τα Αρχεία του Ανωτάτου Δικαστηρίου και Νομικής Υπηρεσίας, δεν εντοπίστηκαν οποιεσδήποτε εκφρασθείσες απόψεις από τη Νομική Υπηρεσία σχετικές με το θέμα.

Περαιτέρω, αναφορικά με το ερώτημα 4, το Ανώτατο Δικαστήριο, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, προωθεί την εγκατάσταση του συστήματος καταγραφής πρακτικών Digital Audio Recording, το οποίο, ενδεχομένως, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο σε οποιαδήποτε μετέπειτα απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που θα αφορά το μέλλον της παροχής των υπηρεσιών στενοτύπησης στα Δικαστήρια.”.»

Σημείωση: Τα επισυνημμένα έγγραφα έχουν καταχωρισθεί στο Αρχείο της Βουλής. Αντίγραφό τους δόθηκε στον βουλευτή που υπέβαλε την ερώτηση.

     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων