Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.04.485

Απάντηση ημερομηνίας 8 Ιουλίου 2020 του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργου Λακκοτρύπη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.485, ημερομηνίας 25 Μαΐου 2020 του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

          «Αναφέρομαι στην πιο πάνω Ερώτηση και επιθυμώ να σας πληροφορήσω ότι για τα έτη 2015 - 2019 έχουν επιθεωρηθεί:

          (α)     1.330 κτίρια για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν κατασκευαστεί με βάση τις προδιαγραφές του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) που κατατέθηκε για την έκδοση οικοδομικής άδειας και

          (β)     751 κτίρια για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν ανακαινισθεί με βάση τις προδιαγραφές του ΠΕΑ που κατατέθηκε στα πλαίσια του σχεδίου “Εξοικονομώ Αναβαθμίζω”.

2.         Όσον αφορά την έκδοση ΠΕΑ για κτίρια που ενοικιάζονται, διεξάγονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε ιστοσελίδες κτηματομεσιτικών εταιρειών και εταιρειών ανάπτυξης γης, προκειμένου να ελεγχθεί κατά πόσο αναρτάται η ενεργειακή κατηγορία σε διαφημίσεις κτιρίων που πωλούνται ή ενοικιάζονται.  Ως παράδειγμα, αναφέρεται ότι κατά την περίοδο Μαρτίου - Ιουνίου 2020, διενεργήθηκε παγκύπρια εκστρατεία στα πλαίσια της οποίας είχαν επιθεωρηθεί 85 ιστοσελίδες εταιρειών ανάπτυξης γης.

3.         Η ενημέρωση του κοινού και των επαγγελματιών για το θέμα γίνεται από την Υπηρεσία Ενέργειας με διάφορους τρόπους, όπως με σεμινάρια, διαφημίσεις στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και με τη συμπερίληψη ενημερωτικού υλικού στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ενέργειας.  Το 2019 είχε πραγματοποιηθεί ευρεία εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την εξοικονόμηση ενέργειας στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας που περιλάμβανε και ενημέρωση για το ΠΕΑ, ενώ δημιουργήθηκε ειδική ιστοσελίδα (www.energy.gov.cy) με πληροφοριακό υλικό για επιχειρήσεις και πολίτες.»

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων