Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.04.418

Απάντηση ημερομηνίας 27 Μαΐου 2020 του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.418, ημερομηνίας 10 Μαρτίου 2020, του βουλευτή εκλογικής

περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

         «Αναφέρομαι στην επιστολή σας σχετικά με την πιο πάνω Ερώτηση που αφορά στον περί Ρύθμισης της Διακίνησης Ποδηλάτων Νόμο του 2018 (19(Ι)/2018), και σας πληροφορώ τα ακόλουθα:

2.      Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων προωθεί τη χρήση του ποδηλάτου, τόσο έμπρακτα μέσα από την κατασκευή ποδηλατοδρόμων και ποδηλατολωρίδων, όσο και μέσω της εκστρατείας «Κινήσου Έξυπνα» η οποία στοχεύει στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου και επιχορηγείται από τον ΟΠΑΠ Κύπρου.

3.      Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι, μέσω της εκστρατείας, έχουν δημιουργηθεί δύο τρίπτυχα φυλλάδια (ελληνικά και αγγλικά) στα οποία περιγράφονται οι πρόνοιες του Περί Ρύθμισης της Διακίνησης Ποδηλάτων Νόμου του 2018, και τα οποία διανέμονται σε όλες τις σχετικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει το Συμβούλιο Προώθησης της Χρήσης του Ποδηλάτου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.  Επιπλέον, για τον ίδιο σκοπό δημιουργήθηκαν τηλεοπτικά σποτ, ραδιοφωνικά σποτ και τοποθετήθηκαν διαφημίσεις στα λεωφορεία τόσο το 2018 όσο και το 2019.  Πρόσθετα, στα πλαίσια τόσο του Διεθνούς Συνεδρίου “Circle 2019 Προκλήσεις για τα Νησιά στην εποχή της Κυκλικής Οικονομίας όσο και στο Smile 2019 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και Ευφυών Συστημάτων” το οποίο διοργανώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στις 28 και 29 Μαρτίου 2019, υπήρξε συγκεκριμένη θεματική ενότητα σχετική με την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου με θέμα “Investment in Cycling”.  Επίσης, το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, μέσω του Συμβουλίου Προώθησης Ποδηλάτου, και το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος διοργάνωσαν φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα “Ανακαλύπτω την πόλη με το ποδήλατο ή πεζός”.  Τέλος, μέσω της εκστρατείας “Κινήσου Έξυπνα” υποστηρίζονται διάφορες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα όπως η “Ποδηλασία Αγάπης” που διοργανώνεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας Προωρότητας (17 Νοεμβρίου) από το Ίδρυμα Πάνος Ευριπίδου και Θερμοκοιτίδα Αγάπης, καθώς και αθλητικές ημερίδες ποδηλασίας.

4.      Όσον αφορά τις υποδομές, αυτή τη στιγμή στη Λευκωσία υλοποιείται το συγχρηματοδοτούμενο έργο της ποδηλατικής υποδομής που συνδέει τα Πανεπιστήμια της Λευκωσίας με το κέντρο της πόλης.  Η Α' φάση έχει ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2017.  Η κατασκευή της Β' Φάσης είναι στο στάδιο της κατακύρωσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2021.  Οι μελέτες των Γ' και Δ' Φάσεων έχουν κατακυρωθεί.  Ολόκληρο το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2022

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων