Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.04.177

Απάντηση ημερομηνίας 13 Δεκεμβρίου 2019 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.177, ημερομηνίας 31ης Οκτωβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

«Αναφέρομαι στην πιο πάνω πιο πάνω ερώτηση και επιθυμώ να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα, τα οποία προέκυψαν μετά από πληροφόρηση που είχαμε από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών:

(2)       Στην Κοινότητα Επισκοπής κατασκευάζονται αντιπλημμυρικά έργα που αφορούν
στην επέκταση υφιστάμενων υπόγειων οχετών ομβρίων υδάτων και στην κατασκευή νέων οχετών ανάλογα με τον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες του Κοινοτικού Συμβουλίου.  Σύμφωνα με στοιχεία της Επαρχιακής Διοίκησης, κατά το τρέχον έτος έχουν δαπανηθεί €30.000 για αντιπλημμυρικά έργα στην Κοινότητα.

(3)       Η Κοινότητα Επισκοπής διαθέτει υπόγειους οχετούς ομβρίων υδάτων σε αρκετούς
δρόμους, όχι όμως σε όλους.  Πληροφοριακά η τοποθέτηση οχετών σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο προϋποθέτει τη διάθεση πιστώσεων ύψους πέραν του €1εκ., η εξασφάλιση των οποίων δεν είναι εφικτή.

(4)       Αναφέρεται ότι ο σχεδιασμός των αντιπλημμυρικών έργων ετοιμάζεται από τις
Κοινότητες, υποβάλλεται στο γραφείο Επάρχου και αφού τύχουν αξιολόγησης, παρέχονται τεχνικές και συμβουλευτικές εισηγήσεις στα Κοινοτικά Συμβούλια, τα οποία και αποφασίζουν για την εκτέλεση των έργων.»

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων