Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.04.110

Απάντηση ημερομηνίας 10 Φεβρουαρίου 2020 του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.110, ημερομηνίας 4 Οκτωβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

   «Αναφέρομαι στην πιο πάνω ερώτηση και σας πληροφορώ για τα παρακάτω:

2.      Επί του θέματος που προκύπτει από την ερώτηση του βουλευτή κ. Κ. Χ΄ Γιάννη σάς ενημερώνουμε, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, ότι δεν υπήρξε πρόνοια για ύπαρξη ειδικά διαμορφωμένου χώρου για την τοποθέτηση των προσωπικών αντικειμένων των φυλάκων στις σχολικές μονάδες.

3.      Πρέπει να σημειωθεί ότι οι σχολικές μονάδες δεν είχαν οποιαδήποτε εμπλοκή σε όλη τη διαδικασία εύρεσης και υπογραφής συμβολαίων φύλαξης μεταξύ των σχολικών εφορειών και των ιδιωτικών εταιρειών περιφρούρησης/ασφαλείας, ώστε να τεθεί θέμα ανάλογης πρόνοιας.

4.      Για τυχόν διευθέτηση σχετικά με ειδικά διαμορφωμένους χώρους θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των σχολικών εφορειών με τις διευθύνσεις των σχολείων και να ληφθεί υπόψη ότι πρέπει να ληφθούν πρόνοιες σύμφωνα με τα όσα προνοούνται στους κανονισμούς Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και προστασίας χώρων που χρησιμοποιούνται από το εκπαιδευτικό προσωπικό.

5.      Σε περίπτωση που γίνει οποιαδήποτε διευθέτηση σχετικά με χώρο φύλαξης προσωπικών αντικειμένων των φυλάκων των σχολικών μονάδων, είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία, η αυτονομία, η ασφάλεια και η εχεμύθεια των χώρων (καθηγητικός σύλλογος) των εκπαιδευτικών μιας σχολικής μονάδας.

6.      Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού παραμένει στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπρόσθετα πληροφορία ή διευκρίνιση.»

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων