Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.04.107

Απάντηση ημερομηνίας 25 Νοεμβρίου 2019 του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Σαββίδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.107, ημερομηνίας 2 Οκτωβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

          «Αναφέρομαι στην πιο πάνω ερώτηση και σας πληροφορώ τα ακόλουθα, τα οποία αποτελούν θέση της Αστυνομίας και υιοθετούνται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως:

(α)     Τα μέλη της Αστυνομίας, ως γενική αρχή, φέρουν κονκάρδα με τον βαθμό, αριθμό και ονοματεπώνυμο τους, για σκοπούς διαφάνειας καλύτερης επικοινωνίας και εμπέδωσης εμπιστοσύνης μεταξύ της Αστυνομίας και του κοινού.

(β)     Τα μέλη της Αστυνομίας, των οποίων τα καθήκοντα επιβάλλουν καθημερινή ενασχόληση με εγκληματίες και επικίνδυνα πρόσωπα ή συμμετοχή σε υπό κάλυψη επιχειρήσεις, φέρουν πολιτική περιβολή και διατηρούν την ανωνυμία τους, τόσο για τη δική τους προστασία, όσο και για την επιτυχή ολοκλήρωση των επιχειρήσεων/καθηκόντων αυτών, με τη σύλληψη και προσαγωγή των παρανομούντων ενώπιον της δικαιοσύνης.»

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων