Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.04.099

Απάντηση ημερομηνίας 9 Ιανουαρίου 2020 του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.099, ημερομηνίας 24 Σεπτεμβρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

        «Αναφέρομαι στην πιο πάνω ερώτηση, σχετικά με την οδική σήμανση του αυτοκινητόδρομου Παραλιμνίου-Αγίας Νάπας προς τη Λάρνακα, και σας πληροφορώ τα ακόλουθα:

2.       Στον αυτοκινητόδρομο Παραλιμνίου-Λάρνακας στην κατεύθυνση από Παραλίμνι και Αγία Νάπα προς Λάρνακα υπάρχουν εγκατεστημένες προειδοποιητικές και επιβεβαιωτικές πινακίδες πριν και μετά, αντίστοιχα, από όλες τις εξόδους με ευθεία ένδειξη «ΛΑΡΝΑΚΑ/ΛΕΥΚΩΣΙΑ» ώστε οι οδηγοί να καθοδηγούνται από την περιοχή Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας στη Λάρνακα από τον αυτοκινητόδρομο Παραλιμνίου-Λάρνακας δια μέσου του ανισόπεδου κυκλικού κόμβου Ριζοελιάς και της Λεωφόρου Ελευθερίας που αποτελούν οδικό δίκτυο με ψηλού επιπέδου γεωμετρικά χαρακτηριστικά και το οποίο παρέχει αυξημένη οδική ασφάλεια.

3.       Το Τμήμα Δημοσίων Έργων δεν συμφωνεί με την εισήγηση για τοποθέτηση επιπρόσθετης σήμανσης στον αυτοκινητόδρομο για καθοδήγηση των οδηγών στις εξόδους Πύλας και Ορόκλινης εφόσον δεν ευνοεί την διοχέτευση διαμπερών μετακινήσεων προς το κέντρο της πόλης της Λάρνακας δια μέσου του δευτερεύοντος τοπικού δικτύου της Πύλας, Ορόκλινης και Λειβαδιών καθώς και του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας που έχουν μειωμένα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και που διακινείται αυξημένος αριθμός πεζών. Όσον αφορά στην πρόσβαση των οδηγών που κατευθύνονται από Αγία Νάπα/Παραλίμνι στις παραλίες του ΚΟΤ και της Ορόκλινης, υπάρχει ήδη σχετική σήμανση στις προειδοποιητικές πινακίδες εξόδου.»

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων