Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.04.021

Απάντηση ημερομηνίας 11 Νοεμβρίου 2019 του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.04.021 ημερομηνίας 21ης Αυγούστου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

          «Σε απάντηση της πιο πάνω ερώτησης σας πληροφορώ ότι τα σχετικά θέματα ρυθμίζονται από το Μέρος 8, Τμήμα II, Παράρτημα Β, της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα οι Επισταθμίες Επισκοπής προμηθεύονται νερό από τον αγωγό της Κισσούσας, ο οποίος υδροδοτεί επίσης το χωριό Ακρωτήρι, Μοναστήρια της περιοχής, κυβερνητικά περιβαλλοντικά κέντρα Ακρωτηρίου και Ιεράς Μητρόπολης Λεμεσού, καθώς και σειρά από σημεία ύδρευσης ζώων στην ευρύτερη περιοχή. Ο εν λόγω αγωγός είναι καταγραμμένος στα sites and installationsΣυνημμένου V, Χάρτης 3 της Συνθήκης, για τον οποίο οι Βρετανικές Αρχές διατηρούν τα δικαιώματα που καταγράφονται στην παράγραφο 6 του συνημμένου.

          Σημειώνεται ότι μία φορά ετησίως, για σκοπούς ενημέρωσης και τήρησης δεδομένων, οι ΒΒ αποστέλλουν στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων της ΚΔ, στοιχεία για τις ποσότητες νερού που καταναλώθηκαν το έτος που πέρασε.»

Σημείωση:   Τα επισυνημμένα έγγραφα έχουν καταχωρισθεί στο Αρχείο της Βουλής.  Αντίγραφό τους δόθηκε στον βουλευτή που υπέβαλε την ερώτηση.

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων