Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.03.456

 

Ερώτηση με αρ. 23.06.011.03.456, ημερομηνίας 21ης Ιανουαρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

 

«Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ανακοίνωση σχετικά με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του υπό εκπόνηση Σχεδίου Περιοχής για την περιοχή Εγκαταστάσεων Αποθηκών Πετρελαιοειδών και Υγραερίου στην Αστική Περιοχή Λάρνακας και Λειβαδιών, με την οποία καλεί το κοινό να υποβάλει απόψεις σχετικά με το περιεχόμενο της μελέτης.

Το άρθρο 14 του περί της Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον από Ορισμένα Σχέδια και/ή Προγράμματα Νόμου 102(Ι)/2005 αναφέρει ότι πρέπει να γίνεται και δημόσια διαβούλευση όσον αφορά το περιεχόμενο της μελέτης, προτού υποβληθεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος για εξέταση. Αυτή είναι πρακτική που ακολούθησε πολλές φορές το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως στο παρελθόν.

Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πόσο έγινε, και πότε, η δημόσια διαβούλευση που προβλέπει ο νόμος και ποια κυβερνητικά τμήματα, τοπικές αρχές και μη κυβερνητικές οργανώσεις καλέστηκαν και παρευρέθηκαν στη δημόσια διαβούλευση.»

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων