Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.03.455

 

Απάντηση ημερομηνίας 9 Ιανουαρίου 2019 του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.03.455, ημερομηνίας 21ης Ιανουαρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

          «Επιθυμώ να αναφερθώ στην πιο πάνω ερώτηση και, με βάση την ενημέρωση που έτυχα από το αρμόδιο Τμήμα, να σας πληροφορήσω ότι η κατασκευή, που τοποθετείται στις μοτοσικλέτες που εκτελούν δρομολόγια για την κατ’ οίκον παράδοση φαγητού, δεν θεωρείται ως τροποποίηση/αλλαγή/μετατροπή στις μοτοσικλέτες, ώστε να απαιτείται η χορήγηση οποιασδήποτε έγκρισης από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κατά τη διάρκεια του τεχνικού ελέγχου που διενεργείται στις μοτοσικλέτες.

2.         Αντίθετα, η κατασκευή αυτή, λαμβάνεται υπόψη ως φορτίο, για το οποίο δεν χρειάζεται η παρουσίαση στοιχείων στο Τμήμα για σκοπούς εξέτασης και χορήγησης έγκρισης.  Σύμφωνα με την πρώτη επιφύλαξη του Κανονισμού 50 (16) (στ) των περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Κανονισμών “στην περίπτωση της μοτοσικλέτας το φορτίο δεν πρέπει να εκτείνεται πέραν του πλάτους των χειρομοχλών ή πέραν του ολικού μήκους της μοτοσικλέτας ή σε ύψος που υπερβαίνει τους ώμους του οδηγού.”

3.         Παραμένω στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινίσεις.»

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων