Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.03.420

 

Απάντηση ημερομηνίας 8 Απριλίου 2019 του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.03.420, ημερομηνίας 7 Ιανουαρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

          «Αναφέρομαι στην πιο πάνω ερώτηση και επιθυμώ να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα:

          Το έργο “Διαμόρφωση του αλιευτικού καταφυγίου και του Ποταμού στο Λιοπέτρι” αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που αφορούν τον αλιευτικό τομέα της Κύπρου και προγραμματίζεται να ξεκινήσει εντός του 2019. Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το οποίο συντονίζει το όλο έργο και είναι σε θέση να παρέχει λεπτομερέστερη πληροφόρηση για την πορεία του έργου, στο παρόν στάδιο έχουν ολοκληρωθεί τα κατασκευαστικά σχέδια και έχει εξασφαλιστεί η Γνωμάτευση της Περιβαλλοντικής Αρχής, ενώ η προκήρυξη του έργου αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο. Σημειώνεται ότι το έργο έχει εγκριθεί για συγχρηματοδότηση από Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 2014-2020 με εκτιμώμενο προϋπολογισμό €7 εκ.

          Παραμένουμε στη διάθεση σας για τυχόν διευκρινίσεις ή πρόσθετες πληροφορίες επί των πιο πάνω.»

Απάντηση ημερομηνίας 11 Ιουνίου 2019 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.03.420, ημερομηνίας 7 Ιανουαρίου 2019, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

          «Αναφέρομαι στην πιο πάνω ερώτηση και σας ενημερώνω τα ακόλουθα:

2.      Όλες οι μελέτες και τα έγγραφα προσφορών για το Πολεοδομικό Έργο “Διαμόρφωση του Αλιευτικού Καταφυγίου και του Ποταμού στο Λιοπέτρι Φάση Α΄”, έχουν ολοκληρωθεί και έχουν σταλεί στο Τμήμα Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και στη Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων του Γενικού Λογιστηρίου για εξασφάλιση Πιστοποιητικού Ποιότητας Εγγράφων και Πιστοποιητικού Συμβατότητας, αντίστοιχα. Στη συνέχεια το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως θα προβεί άμεσα στην προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού.

3.      Η έναρξη των εργασιών υλοποίησης του έργου υπολογίζεται τον Σεπτέμβριο του 2019 και η ολοκλήρωσή τους το δεύτερο τρίμηνο του 2022.»

 

 

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων