Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.03.030

 

Απάντηση ημερομηνίας 11 Δεκεμβρίου 2018 της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Βασιλικής Αναστασιάδου στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.03.030, ημερομηνίας 9 Αυγούστου 2018, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

 

«Πρόκληση ζημιών και βανδαλισμών σε πινακίδες στο οδικό δίκτυο

 

Αναφέρομαι στο πιο πάνω θέμα και σας πληροφορώ τα ακόλουθα:

2. Το θέμα της πρόκλησης ζημιών και βανδαλισμών σε πινακίδες αλλά και σε άλλο εξοπλισμό του οδικού δικτύου, δυστυχώς είναι καθημερινό φαινόμενο. Παρόλα αυτά το Τμήμα Δημοσίων Έργων προβαίνει σε επιδιορθώσεις/αντικαταστάσεις των πινακίδων. Σε πολλές περιπτώσεις οι βανδαλισμοί γίνονται 1-2 μέρες μετά από την επιδιόρθωση/αντικατάσταση των πινακίδων.

3. Τα συνεργεία των Επαρχιακών Μηχανικών του Τμήματος Δημοσίων Έργων, επιθεωρούν σε καθημερινή βάση τόσο τους αυτοκινητόδρομους όσο και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο και προβαίνουν σε συντήρηση της οδικής σήμανσης (καθαρισμό πινακίδων από γκράφιτι, βανδαλισμούς, αντικατάσταση κτυπημένων πινακίδων από δυστυχήματα κτλ.).

4. Όσον αφορά τους βανδαλισμούς σε πινακίδες στο οδικό δίκτυο της Επαρχίας Αμμοχώστου, συνεργεία του Επαρχιακού Μηχανικού Δημοσίων Έργων Αμμοχώστου έχουν προβεί στην αντικατάσταση αρκετών σημάτων τροχαίας ενώ θα συνεχιστούν οι εργασίες επιδιόρθωσης ή/και αντικατάστασης και πληροφοριακών/κατευθυντήριων πινακίδων.

5. Όσον αφορά το ετήσιο παγκόσμιο κόστος των εργασιών για την επιδιόρθωση ή/και αντικατάσταση πινακίδων από δυστυχήματα, βανδαλισμούς και φυσικές φθορές στο οδικό δίκτυο ανέρχεται περίπου στα €180.000,00, κόστος το οποίο επιβαρύνεται το Τμήμα Δημοσίων Έργων.»

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων