Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.03.030

 

Απάντηση ημερομηνίας 11 Δεκεμβρίου 2018 της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Βασιλικής Αναστασιάδου στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.03.030, ημερομηνίας 9 Αυγούστου 2018, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

 

«Πρόκληση ζημιών και βανδαλισμών σε πινακίδες στο οδικό δίκτυο

 

Αναφέρομαι στο πιο πάνω θέμα και σας πληροφορώ τα ακόλουθα:

2. Το θέμα της πρόκλησης ζημιών και βανδαλισμών σε πινακίδες αλλά και σε άλλο εξοπλισμό του οδικού δικτύου, δυστυχώς είναι καθημερινό φαινόμενο. Παρόλα αυτά το Τμήμα Δημοσίων Έργων προβαίνει σε επιδιορθώσεις/αντικαταστάσεις των πινακίδων. Σε πολλές περιπτώσεις οι βανδαλισμοί γίνονται 1-2 μέρες μετά από την επιδιόρθωση/αντικατάσταση των πινακίδων.

3. Τα συνεργεία των Επαρχιακών Μηχανικών του Τμήματος Δημοσίων Έργων, επιθεωρούν σε καθημερινή βάση τόσο τους αυτοκινητόδρομους όσο και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο και προβαίνουν σε συντήρηση της οδικής σήμανσης (καθαρισμό πινακίδων από γκράφιτι, βανδαλισμούς, αντικατάσταση κτυπημένων πινακίδων από δυστυχήματα κτλ.).

4. Όσον αφορά τους βανδαλισμούς σε πινακίδες στο οδικό δίκτυο της Επαρχίας Αμμοχώστου, συνεργεία του Επαρχιακού Μηχανικού Δημοσίων Έργων Αμμοχώστου έχουν προβεί στην αντικατάσταση αρκετών σημάτων τροχαίας ενώ θα συνεχιστούν οι εργασίες επιδιόρθωσης ή/και αντικατάστασης και πληροφοριακών/κατευθυντήριων πινακίδων.

5. Όσον αφορά το ετήσιο παγκόσμιο κόστος των εργασιών για την επιδιόρθωση ή/και αντικατάσταση πινακίδων από δυστυχήματα, βανδαλισμούς και φυσικές φθορές στο οδικό δίκτυο ανέρχεται περίπου στα €180.000,00, κόστος το οποίο επιβαρύνεται το Τμήμα Δημοσίων Έργων.»

 

Απάντηση ημερομηνίας 13 Νοεμβρίου 2019 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.03.030, ημερομηνίας 9 Αυγούστου 2018, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

«Έχω οδηγίες να αναφερθώ στην πιο πάνω Ερώτηση, που υποβλήθηκε από τον Βουλευτή Αμμοχώστου κ. Κυριάκο Χατζηγιάννη και αποστάλθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με επιστολή σας με ημερ. 24.08.2018, και επιθυμώ να σας πληροφορήσω ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου σε τακτικά χρονικά διαστήματα προβαίνουν σε έλεγχο των πινακίδων και προβαίνουν σε ανάλογες επιδιορθώσεις και/ή αντικαταστάσεις εκεί και όπου χρειάζεται.
Επιπροσθέτως αναφέρεται ότι η αρωγή και συνδρομή της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου προς άμβλυνση του φαινομένου, εκτός από τις περιπτώσεις δρόμων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του τμήματος Δημοσίων Έργων όπως π.χ. υπεραστικό οδικό δίκτυο, δεν περιορίζεται μόνο στους δρόμους οι οποίοι εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της αλλά αντιθέτως συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο προς τους Δήμους και τις Κοινότητες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου ώστε να διατηρούν την οδική τους σήμανση σε καλή κατάσταση και παρά το γεγονός ότι με βάση τον περί Δήμων Νόμο του 1985 (Ν.111/195) και περί Κοινοτήτων Νόμο, άρθρα 82 και 84, του 1999 (Ν.86(Ι)/1999) την συγκεκριμένη ευθύνη φέρουν οι Δήμοι και οι Κοινότητες, αντίστοιχα.
2. Απολογούμαστε για τη μεγάλη καθυστέρηση που μεσολάβησε μέχρι την απάντηση στην Ερώτηση του έντιμου κ. Βουλευτή και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες και/ή διευκρινήσεις ενδεχομένως να χρειαστείτε επί του συγκεκριμένου.»
 

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων