Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.02.495

 

Απάντηση ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2018 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.02.495, ημερομηνίας 4 Απριλίου 2018, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου
 

«Αναφέρομαι στην πιο πάνω ερώτηση και σας πληροφορώ για τα ακόλουθα όσον αφορά τα Σχέδια που υπάρχουν σε ισχύ με στόχο να βοηθήσουν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα να βρουν ιδιόκτητη στέγη:

2. Σημειώνεται ότι τόσο το Σχέδιο Διάθεσης Οικοπέδων για Οικογένειες με Χαμηλά Εισοδήματα, όσο και το Ενιαίο Στεγαστικό Σχέδιο, μέσω του οποίου παραχωρείτο οικονομική βοήθεια σε δικαιούχους αιτητές για ανέγερση/αγορά κατοικίας σε συγκεκριμένες περιοχές, έχουν ανασταλεί το 2013 λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης που οδήγησε στη μείωση των διαθέσιμων πιστώσεων στον Προϋπολογισμό για την εφαρμογή των Στεγαστικών Σχεδίων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και της σχετικής αδυναμίας των εγκριθέντων να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις/υποχρεώσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

3. Στο παρόν στάδιο, το Υπουργείο Εσωτερικών μελετά τρόπους προκειμένου να θεσπιστεί νέα στεγαστική πολιτική για την ικανοποίηση μεταξύ άλλων των στεγαστικών αναγκών των οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και να ανταποκρίνεται στις σημερινές οικονομικές και δημοσιονομικές συνθήκες του Κράτους.»

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων