Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.02.037

 

Απάντηση ημερομηνίας 4 Σεπτεμβρίου 2017 του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.02.037, ημερομηνίας 2 Αυγούστου 2017, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη
 

«Αναφέρομαι στην πιο πάνω ερώτηση και σας πληροφορώ τα ακόλουθα:

(α) Στο χώρο του Αρχηγείου Αστυνομίας, υπάρχουν 48 κατοικίες, οι οποίες κτίστηκαν γύρω στο 1957, για στέγαση μελών της Αστυνομίας, οι οποίες σήμερα είναι εγκαταλελειμμένες και σε πολύ κακή κατάσταση, ενώ οι στέγες τους είναι από αμίαντο ο οποίος επιβάλλεται όπως αφαιρεθεί. Οι κατοικίες έχουν ανεγερθεί σε χώρο ο οποίος απαλλοτριώθηκε επί αγγλοκρατίας με σκοπό τη δημιουργία χώρου εκπαίδευσης της Αστυνομίας - “Police Training Camp”.

(β) Οι Αστυνομικές κατοικίες είναι κτισμένες στα πρώην τεμάχια με αριθμό 242 και 768 και σε μέρος του τεμαχίου 770. Σήμερα τα τεμάχια έχουν ενοποιηθεί και ενταχθεί στο ενιαίο τεμάχιο αρ. 5178, Φ/Σχ. XXI.63.W1 του Δήμου Αγλαντζιάς. Οι εν λόγω κατοικίες επιβάλλεται όπως κατεδαφιστούν λόγω της κτιριακής τους κατάστασης. Στη συνέχεια θα προωθηθούν διαδικασίες για αξιοποίηση του χώρου για κάλυψη, κατά το δυνατό, των στεγαστικών αναγκών της Αστυνομίας.

(γ) Ενόψει της αρχικής απαλλοτρίωσης του τεμαχίου αλλά και του γεγονότος ότι ο σκοπός της αρχικής απαλλοτρίωσης έχει επιτευχθεί, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως έχει αποταθεί στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και αναμένεται γνωμάτευσή του, σχετικά με τον τρόπο επίσχεσής του, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η κατεδάφιση των κατοικιών και η αξιοποίηση του χώρου.»

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων