Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.01.838

 

Απάντηση ημερομηνίας 2 Αυγούστου 2017 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.838, ημερομηνίας 10 Μαΐου 2017, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη
 

«Αναφέρομαι στην πιο πάνω ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.838 και σας πληροφορώ για τα ακόλουθα:

2. Στις 3.4.2017 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού με στόχο να επιτευχθεί η μετακίνηση των εγκαταλειμμένων οχημάτων από τις περιοχές των Κοινοτήτων Αγρού, Αγ. Θεοδώρου (Αγρού) και Αγ. Ιωάννη (Αγρού), αφού καταρτιστεί προγραμματισμός και συντονισμένες ενέργειες όλων των εμπλεκομένων Κυβερνητικών Τμημάτων με επικεφαλής τον Έπαρχο Λεμεσού.

3. Στο πλαίσιο της εν λόγω σύσκεψης, αφού λήφθηκε υπόψη το Διάταγμα Επίταξης το οποίο εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, βάσει του οποίου παρέχεται η δυνατότητα υποχρέωσης των ιδιοκτητών ρυμουλκών οχημάτων, να συμμετέχουν στην επιχείρηση μετακίνησης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, έχουν προκύψει διάφορα νομικά ερωτήματα για τα οποία ζητήθηκε ήδη νομική συμβουλή από τη Νομική Υπηρεσία, ώστε όταν αρχίσει η επιχείρηση να μην παραμένει σε εκκρεμότητα κανένα ερωτηματικό.

4. Ενόψει του ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε ληφθεί η γραπτή απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας, το Υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών στις 19 Ιουνίου 2017. Στη σύσκεψη κλήθηκαν και παρέστησαν εκπρόσωποι του Γενικού Εισαγγελέα, του Επάρχου Λεμεσού, του Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του Διευθυντή του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, του Αρχηγού της Αστυνομίας και του Προϊστάμενου του Ταμείου Θήρας. Στη σύσκεψη έγινε εκτεταμένη συζήτηση των προβλημάτων που προέκυψαν και καταγράφηκαν τα διάφορα νομικά ερωτήματα τα οποία ο Έπαρχος Λεμεσού ανέλαβε να υποβάλει και γραπτώς προς τη Νομική Υπηρεσία. Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας υποσχέθηκε να απαντήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να προωθηθεί ο προγραμματισμός της μετακίνησης των οχημάτων.»

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων