Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.01.610

Απάντηση ημερομηνίας 10 Μαΐου 2017 του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.610, ημερομηνίας 7 Μαρτίου 2017, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

«Πυρκαγιά Σoλέας

Αναφέρομαι στο πιο πάνω θέμα και σας πληροφορώ τα ακόλουθα:

2. Σε ό,τι αφορά τη στήριξη των κατοίκων της περιοχής που επηρεάστηκε από την πυρκαγιά της Σολέας, λήφθηκαν τα εξής μέτρα:

(α) Το Υπουργικό Συμβούλιο με την Απόφασή του αρ. 81.886, ημερ. 05/01/2017 ενέκρινε την παραχώρηση των πιο κάτω πιστώσεων/αποζημιώσεων:

- Αποζημιώσεις σε όσους υπέστησαν ζημιές σε υποστατικά και οχήματα.

- Αποζημιώσεις στα Κοινοτικά Συμβούλια για ζημιές σε υποδομές και έξοδα κατάσβεσης.

- Έξοδα για λήψη μέτρων καθαρισμού της περιοχής από την Επαρχιακή Διοίκηση.

- Αποκατάσταση ζημιών σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις μέσω του Εθνικού Πλαισίου Κρατικών Ενισχύσεων για επαναδραστηριοποίηση πληγέντων αγροτών και για αποκατάσταση του περιβάλλοντος κτλ.”.

- Στήριξη των ιδιοκτητών ιδιωτικών δασών που πλήγηκαν με χρηματική ενίσχυση μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Μέτρο 8.

(β) Με άλλες Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν οι αναγκαίες πιστώσεις ώστε το Τμήμα Δασών να εκτελέσει τα απαραίτητα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά μέτρα για προστασία και των ιδιωτικών περιουσιών των Κοινοτήτων γύρω από τα χωριά που συνορεύουν με την πυρκαγιά.

(γ) Στις εργασίες αποκατάστασης και καθαρισμού απασχολήθηκε και συνεχίζει να εργοδοτείται ένας σημαντικός αριθμός ανέργων κατοίκων της περιοχής.

3. Η Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων διαβιβάζεται.

Με την ευκαιρία αυτή σας διαβιβάζω τους χαιρετισμούς μου.»

Σημείωση: Τα επισυνημμένα έγγραφα έχουν καταχωρισθεί στο Αρχείο της Βουλής. Αντίγραφό τους δόθηκε στο βουλευτή που υπέβαλε την ερώτηση.

 

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων