Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.01.432

Απάντηση ημερομηνίας 10 Μαΐου 2017 του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.432, ημερομηνίας 20 Ιανουαρίου 2017, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη

«Αντικατάσταση οχημάτων δασοπυρόσβεσης

Αναφέρομαι στο πιο πάνω θέμα σχετικά με εισήγηση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πυρκαγιά στη Σολέα για αντικατάσταση παλαιών οχημάτων και μηχανημάτων του Τμήματος Δασών και σας πληροφορώ τα ακόλουθα:

(α) Όπως έχω ενημερώσει και την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου μου, ήδη από το 2016 το Υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε τις αναγκαίες πιστώσεις για αγορά, εντός των επόμενων τριών ετών, 23 πυροσβεστικών οχημάτων μεταξύ των οποίων μικρά και μεγάλα καθώς και πολλαπλής χρήσης για εκχιόνιση το χειμώνα, δύο φορτηγών και δύο μπουλντόζων. Οι πιστώσεις για το 2017 έχουν αποδεσμευτεί και η ετοιμασία των εγγράφων του διαγωνισμού βρίσκεται στο τελικό της στάδιο.

(β) Η αντικατάσταση των οχημάτων μεταφοράς προσωπικού θα μελετηθεί μαζί με τις υπόλοιπες εισηγήσεις από την αρμόδια Υπουργική Επιτροπή που θα υποβάλει Πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για λήψη τελικής απόφασης.

Με την ευκαιρία σας διαβιβάζω του θερμούς μου χαιρετισμούς.»

 

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων