Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.01.109

Απάντηση ημερομηνίας 31ης Οκτωβρίου 2016 του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.109, ημερομηνίας 29 Αυγούστου 2016, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

«Αναφέρομαι στην ερώτηση του βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη με αρ. 23.06.011.01.109 και σας πληροφορώ τα ακόλουθα:

Μέσα στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και της επέκτασης των Αθλητικών Λυκείων και της δημιουργίας Αθλητικών Γυμνασίων σε όλες τις Επαρχίες, το μάθημα της κολύμβησης περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των αθλητικών τμημάτων ως προπονητική δραστηριότητα.

Μέσα στο πλαίσιο της αυτονομίας των σχολικών μονάδων και της επιλογής αθλημάτων που προσφέρουν τα σύγχρονα Αναλυτικά Προγράμματα Φυσικής Αγωγής στο κεφάλαιο “Άλλα Αθλήματα, δίδεται η ευκαιρία άσκησης της κολύμβησης σε σχολικές μονάδες, οι οποίες γειτνιάζουν με κλειστά κολυμβητήρια ή θάλασσα.

Στον ετήσιο προγραμματισμό Σχολικών Αγώνων και Αθλητικών Διοργανώσεων Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης περιλαμβάνεται το αγώνισμα της κολύμβησης ως αγωνιστική δραστηριότητα σε Παγκύπριο επίπεδο.

                    Για την ένταξη του αθλήματος της κολύμβησης στο αναλυτικό πρόγραμμα ως υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία, εξυπακούεται η δημιουργία ειδικών εγκαταστάσεων                     και στη συγκεκριμένη περίπτωση, κολυμβητηρίων, αποδυτηρίων, ειδικών αναπροσαρμογών ωρολογίου προγράμματος κ.ά. Στην παρούσα περίοδο η υποχρεωτική                    εφαρμογή του μαθήματος της κολύμβησης είναι τεχνικά και λειτουργικά αδύνατο να εφαρμοστεί.»

 

 

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων