Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.01.1003

 

Απάντηση ημερομηνίας 14 Δεκεμβρίου 2017 του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.1003, ημερομηνίας 30 Ιουνίου 2017, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

 

«Αναφέρομαι στην ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου με αρ. 23.06.011.01.1003 και σας πληροφορώ για τα ακόλουθα, σχετικά με τα παράπονα των κατοίκων του Συνοικισμού Αυτοστέγασης Αγίας Φύλας για έντονη δυσοσμία και εισροή των υγρών οικιακών αποβλήτων στους οχετούς όμβριων υδάτων:

2. Στο Συνοικισμό Αυτοστέγασης Αγ. Φύλας, όπως και σε άλλους οκτώ Προσφυγικούς Συνοικισμούς Αυτοστέγασης στη Λεμεσό δεν έχει ολοκληρωθεί το Έργο Κατασκευής Αποχετευτικού Συστήματος και Σύνδεσης σε αυτό των οικιστικών μονάδων.

3. Μετά από σχετικές μελέτες που έγιναν τόσο από το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Λεμεσού- Αμαθούντας (ΣΑΛΑ), όσο και από τα αρμόδια Τμήματα, έγινε προκαταρτική συμφωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και του ΣΑΛΑ, και θα προχωρήσουν σε περαιτέρω διαβούλευση για να οριστικοποιηθεί το περιεχόμενο της Πρότασης που θα υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε με την Απόφαση που θα ληφθεί να προγραμματιστούν οι εργασίες κατασκευής του Αποχετευτικού Συστήματος και της σύνδεσης των οικιστικών μονάδων, εντός της προσεχούς πενταετίας (2018-2022).

4. Όσον αφορά τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα που παρουσιάζονται, αυτά εξετάζονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και όπου κρίνεται αναγκαίο, οι αρμόδιες Υπηρεσίες προχωρούν στην επίλυση τους.

5. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες κρίνετε αναγκαίες.»

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων