Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.011.01.013

Απάντηση ημερομηνίας 7 Οκτωβρίου 2016 του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.013, ημερομηνίας 21ης Ιουλίου 2016, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη

«Προβλήματα στη λήψη του τηλεοπτικού σήματος των ιδιωτικών καναλιών στο χωριό Αλέκτορα

Επιθυμώ να αναφερθώ στην πιο πάνω ερώτηση και να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα:

1. Η εταιρεία Velister, που είναι υπεύθυνη για το ιδιωτικό δίκτυο τηλεοπτικής κάλυψης, έχει καλύψει μέχρι σήμερα το 85% της γεωγραφικής επικράτειας της Κύπρου και το 95% του πληθυσμού, ενώ είχε υποχρέωση να καλύψει μόνο το 75% της γεωγραφικής επικράτειας της Κύπρου, όρος πολύ αυστηρότερος από το 75% πληθυσμιακής κάλυψης που ήταν στο παρελθόν η υποχρέωση όλων των παγκύπριων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών στο αναλογικό περιβάλλον. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει δυνατότητα να παρέμβει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

2. Για αντιμετώπιση του προβλήματος τηλεοπτικής κάλυψης, η εταιρεία είναι διατεθειμένη να προχωρήσει στην αγορά και εγκατάσταση του αναγκαίου εξοπλισμού για κάλυψη κοινοτήτων που δεν λαμβάνουν σήμερα το τηλεοπτικό σήμα της Velister, νοουμένου ότι η κοινότητα θα αναλάβει πλήρως τα έξοδα ανέγερσης των εγκαταστάσεων που χρειάζονται (πύργος, οικίσκος, ηλεκτρική παροχή και εγκατάσταση), καθώς και τα μηνιαία έξοδα στην κατανάλωση ηλεκτρισμού. Σημειώνεται ότι η ίδια πρακτική εφαρμόστηκε και σε άλλες κοινότητες όπως Ορόκλινη, Πελένδρι, Φοινί και Κάτω Πλάτρες.

3. Σε περίπτωση που η κοινότητα Αλέκτορας επιθυμεί να προχωρήσει με την πιο πάνω λύση θα πρέπει να επικοινωνήσει με την εταιρεία Velister.»

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων