Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.010.05.348

 

Απάντηση ημερομηνίας 29 Μαΐου 2017 του Υπουργού Υγείας κ. Γιώργου Παμπορίδη στην ερώτηση με αρ. 23.06.010.05.348, ημερομηνίας 1ης Φεβρουαρίου 2016, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη
 

«Η απάντηση στην πιο πάνω ερώτηση από τα αρμόδια Τμήματα, δηλαδή τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας είναι η ακόλουθη:

2. Παρ’ όλο που έχει μελετηθεί η προοπτική για εξυπηρέτηση των παιδιών με ειδικές ικανότητες και σε άλλες επαρχίες εκτός από την Λευκωσία, δυστυχώς αυτό δεν είναι εφικτό λόγω του ότι:

  • Στο Νοσοκομείο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος III (NAMIII) εργάζονται μόνο τρεις Ιατροί με εξειδίκευση στη Παιδονευρολογία,

  • το ΝΑΜΙΙΙ είναι σημείο αναφοράς παγκύπρια για παιδονευρολογικά περιστατικά,

  • στο χώρο αυτό στεγάζονται και άλλες παιδοειδικότητες με τις οποίες υπάρχει συνεργασία και

  • λαμβάνονται δείγματα αίματος από παιδιά και αποστέλλονται αυθημερόν για εξειδικευμένες εξετάσεις στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής.

3. Η δημιουργία Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων (ΥΨΥΠΕ) στην Ελεύθερη Αμμόχωστο, συμπεριλαμβάνεται όντως στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας (ΥΨΥ). Στην παρούσα όμως φάση δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί, λόγω της υποστελέχωσης και της απουσίας υποδομής και ανάλογου εξοπλισμού για να στεγαστεί η όποια διεπαγγελματική ομάδα ΥΨΥΠΕ.
4. Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο κρίνετε ότι οι ως άνω απαντήσεις δεν είναι επαρκείς ή χρήζουν περαιτέρω διευκρινήσεων παραμένω στη διάθεσή σας.»

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων