Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.010.05.01.027

Απάντηση ημερομηνίας 23 Σεπτεμβρίου 2016 του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη στην ερώτηση με αρ. 23.06.010.05.01.027, ημερομηνίας 4 Ιουλίου 2016, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

«Αναφέρομαι στην επιστολή της Γενικής Διευθύντριας της Βουλής των Αντιπροσώπων ημερομηνίας 07/07/16 με την οποία διαβιβάστηκε η πιο πάνω Ερώτηση και επιθυμώ να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα:

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, είχαν ολοκληρώσει και καταθέσει στη Νομική Υπηρεσία το Σεπτέμβριο του 2015, σχέδιο Κανονισμών για ρύθμιση της λειτουργίας των υποστατικών πώλησης ζώων συντροφιάς (pet shops). Στη συνέχεια, η διαδικασία νομοτεχνικού ελέγχου είχε ανασταλεί προκειμένου να διαμορφωθούν οι Κανονισμοί για να ρυθμιστεί όχι μόνο η πώληση από τα εν λόγω υποστατικά, αλλά και η κατοχή των ζώων συντροφιάς.

Το νέο διαφοροποιημένο σχέδιο Κανονισμών, βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και είναι σε εξέλιξη σχετική δημόσια διαβούλευση. Εφόσον ολοκληρωθεί η διαβούλευση, οι Κανονισμοί θα αναθεωρηθούν αφού αξιολογηθούν οι εισηγήσεις που θα ληφθούν και στη συνέχεια, θα κατατεθούν ως προβλέπεται στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο. Ακολούθως, το σχέδιο των Κανονισμών θα υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Επειδή είναι αντιληπτή από όλους η σημασία της εφαρμογής των Κανονισμών το συντομότερο δυνατό, θα καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην όλη διαδικασία και οι Κανονισμοί να κατατεθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο το δυνατό συντομότερα. Εκτίμησή μου είναι πως αυτό θα επιτευχθεί πριν το τέλος του ερχόμενου Οκτώβριου.

Με την ευκαιρία αυτή σας διαβιβάζω τους χαιρετισμούς μου.»

 

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων