Αρχείο

    

Απάντηση 23.06.010.05.01.025

Απάντηση ημερομηνίας 20 Δεκεμβρίου 2016 του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη στην ερώτηση με αρ. 23.06.010.05.01.025, ημερομηνίας 1ης Ιουλίου 2016, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου

«Διαχείριση κατεστραμμένων πλαστικών από γεωργικές δραστηριότητες

Αναφέρομαι στην ερώτηση σε σχέση με τη διαχείριση των πλαστικών των θερμοκηπίων και σας πληροφορώ ότι το θέμα έχει απασχολήσει κατ' επανάληψη το Υπουργείο.

Δυστυχώς τα υλικά αυτά, αν και ανακυκλώσιμα, έχουν πάρα πολύ χαμηλή έως και καθόλου ζήτηση από τους ανακυκλωτές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά θέματα στην περισυλλογή και διάθεση τους.

Το Υπουργείο κατανοεί τις δυσκολίες που δημιουργούνται εξαιτίας των πιο πάνω και εξετάζει το ενδεχόμενο υιοθέτησης της ευθύνης του παραγωγού προκειμένου να διασφαλιστεί η δημιουργία και λειτουργία κατάλληλης υποδομής διαχείρισης των αποβλήτων αυτών.

Σχετικές συναντήσεις προγραμματίζονται με το νέο έτος μεταξύ Τμήματος Περιβάλλοντος, Τμήματος Γεωργίας και των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου να βρεθεί μια ολοκληρωμένη και μόνιμη λύση στο θέμα.

Με την ευκαιρία σας διαβιβάζω τους θερμούς μου χαιρετισμούς μου

 

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων