Αρχείο

    

Συμπληρωματική έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών για το νομοσχέδιο «Ο περί Πιστοποιούντων Υπαλλήλων Νόμος του 2011»

Παρόντες:

Γιάννος Λαμάρης, πρόεδρος Νεόφυτος Κωνσταντίνου
Στέλλα Μισιαούλη Δημητρίου Σοφοκλής Φυττής
Χρίστος Μέσης Φειδίας Σαρίκας
Ανδρέας Κυπριανού Δημήτρης Συλλούρης
Ιωνάς Νικολάου Γιώργος Περδίκης
Κυριάκος Χατζηγιάννης  

Όπως είναι γνωστό, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών ετοίμασε έκθεση για το υπό αναφορά νομοσχέδιο για την ολομέλεια της Βουλής, ημερομηνίας 10 Ιουλίου 2012. Η ολομέλεια της Βουλής σε συνεδρία της, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου 2012, αποδέχθηκε αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Δημοκρατικού Κόμματος για αναβολή της συζήτησης του υπό αναφορά θέματος.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών εξέτασε το νομοσχέδιο σε τρεις νέες συνεδρίες της, που πραγματοποιήθηκαν στις 13, 20 και 27 Σεπτεμβρίου 2012, στα πλαίσια των οποίων έγινε περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων γύρω από το όλο θέμα.

Στα πλαίσια των πιο πάνω συνεδριάσεων την επιτροπή απασχόλησαν και τροπολογίες που κατέθεσαν ενώπιόν της οι κοινοβουλευτικές ομάδες του Δημοκρατικού Κόμματος και του Δημοκρατικού Συναγερμού στις 19 Σεπτεμβρίου 2012. Οι τροπολογίες αυτές αφορούν κυρίως το όριο ηλικίας για διορισμό και τερματισμό των υπηρεσιών πιστοποιούντος υπαλλήλου, διάφορα ασυμβίβαστα ως προς την άσκηση των υπηρεσιών του πιστοποιούντος υπαλλήλου, την έδρα άσκησης των εργασιών του, τα δικαιώματα για την πιστοποίηση εγγράφων και τη μεταβατική ρύθμιση της άσκησης των εργασιών των πιστοποιούντων υπαλλήλων, όταν το υπό εξέταση νομοσχέδιο ψηφιστεί σε νόμο και τεθούν σε ισχύ οι πρόνοιές του.

Υπό το φως των πιο πάνω, ο πρόεδρος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην ολομέλεια της Βουλής επί των προνοιών του νομοσχεδίου.

 

 

2 Οκτωβρίου 2012

     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων