Αρχείο

    

Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού για το νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Ο περί Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού της Αρχής Λιμένων Κύπρου Νόμος (Αρ. 1) του 2008»

Παρόντες:

Νικόλας Παπαδόπουλος, αναπλ. πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου
Σταύρος Ευαγόρου Μαρία Κυριακού
Γιάννος Λαμάρης Μαρίνος Σιζόπουλος
Τάκης Χατζηγεωργίου Νίκος Κουτσού

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού μελέτησε το πιο πάνω νομοσχέδιο σε συνεδρία της, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου 2008. Στη συνεδρίαση αυτή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και ο γενικός διευθυντής της Αρχής Λιμένων Κύπρου, καθώς και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΠΑΣΥΔΥ, ΣΥΑΛΚ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Σκοπός του προτεινόμενου νόμου είναι η έγκριση πληρωμής από το Ταμείο της Αρχής Λιμένων Κύπρου πρόσθετων δαπανών, συνολικού ύψους €4.900.798, οι οποίες αφορούν κυρίως αναβαθμίσεις υφιστάμενων θέσεων εργασίας, καθώς και τη δημιουργία νέων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν ενώπιον της επιτροπής, οι θέσεις αυτές προκύπτουν από τις προτάσεις της Αρχής Λιμένων Κύπρου που τέθηκαν στα πλαίσια της συλλογικής σύμβασης για την τριετία 2004-2006 και οι οποίες έγιναν αποδεκτές από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στα πλαίσια της συζήτησης του υπό αναφορά νομοσχεδίου, οι εκπρόσωποι της Αρχής ενημέρωσαν την επιτροπή για τα επιμέρους κονδύλια και το σκοπό για τον οποίο θα διατεθούν. Ειδικότερα, πέρα από τα ποσά που θα διατεθούν για αναβαθμίσεις υφιστάμενων θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων, στο συμπληρωματικό προϋπολογισμό προβλέπονται πρόσθετα κονδύλια τα οποία θα διατεθούν, μεταξύ άλλων, για:

· μηχανογράφηση της Αρχής (€190.000),

· αγορά υπηρεσιακού οχήματος για αντικατάσταση οχήματος που ενεπλάκη σε δυστύχημα (€22.212),

· αναβάθμιση/βελτίωση της αίθουσας επιβατών στο λιμάνι Λεμεσού και εργασίες που απαιτούνται ενόψει της ένταξης στη Συνθήκη Σένγκεν,

· αντικατάσταση της κεντρικής θέρμανσης στο λιμάνι Λεμεσού (€140.000),

· άλλα έργα στο λιμάνι Λεμεσού (αποθηκευτικούς χώρους, ασφαλτοστρώσεις, ηλεκτροφωτισμό κ.λπ.) (€900.000) και

· αγορά κινητού γερανού για κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στο λιμάνι Λεμεσού (€1.500.000).

Κατά τη συζήτηση του υπό αναφορά νομοσχεδίου, μέλη της επιτροπής επισήμαναν το γεγονός ότι κάποια από τα έργα για τα οποία ζητούνται πρόσθετες δαπάνες θα μπορούσαν να προβλεφθούν και να συμπεριληφθούν στον τακτικό προϋπολογισμό της Αρχής αντί σε συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, αφού διεξήλθε τις επιμέρους πρόνοιες του υπό συζήτηση συμπληρωματικού προϋπολογισμού, κατά πλειοψηφία του αναπληρωτή προέδρου της επιτροπής βουλευτή της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος, των μελών της βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, του μέλους της βουλευτή του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, καθώς και του μέλους της βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κόμματος, εισηγείται στη Βουλή την ψήφιση του υπό αναφορά νομοσχεδίου σε νόμο.

Τα μέλη της επιτροπής βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά τη συζήτηση του θέματος στην ολομέλεια του σώματος.

 

8 Ιουλίου 2008

 

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων