Αρχείο

    

Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών για τους κανονισμούς που τιτλοφορούνται «Οι περί Οδοντιατρικών Υπηρεσιών - Θέση Επιθεωρητή Οδοντιατρικού Εργαστηρίου (Σχέδια Υπηρεσίας) Κανονισμοί του 2007»

Παρόντες׃

Ιωνάς Νικολάου, πρόεδρος Κώστας Παπακώστας
Τάσος Μητσόπουλος Κύπρος Χρυσοστομίδης
Σωκράτης Χάσικος Ανδρέας Αγγελίδης
Αριστοφάνης Γεωργίου  

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών μελέτησε τους πιο πάνω κανονισμούς σε τρεις συνεδρίες της, που πραγματοποιήθηκαν στις 3, 5 και 10 Ιουλίου 2007. Στα πλαίσια της εξέτασης των εν λόγω κανονισμών κλήθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Υγείας. Η ΠΑΣΥΔΥ, παρ’ όλο που κλήθηκε, δεν εκπροσωπήθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής.

Σκοπός των εν λόγω κανονισμών είναι η τροποποίηση του σχεδίου υπηρεσίας της θέσης Επιθεωρητή Οδοντιατρικού Εργαστηρίου με την εισαγωγή σημείωσης η οποία προβλέπει ότι, σε περίπτωση που δεν υπάρχουν υποψήφιοι που πληρούν το προσόν της τριετούς πείρας στη θέση Ανώτερου Τεχνικού Οδοντιατρικού Εργαστηρίου, μπορούν να είναι υποψήφιοι και υπάλληλοι με οκταετή τουλάχιστο συνολική υπηρεσία στις θέσεις Ανώτερου Τεχνικού Οδοντιατρικού Εργαστηρίου και στην κλίμακα Α7 της θέσης Τεχνικού Οδοντιατρικού Εργαστηρίου, από την οποία τουλάχιστον ένα έτος να είναι στη θέση Ανώτερου Τεχνικού Οδοντιατρικού Εργαστηρίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική εισηγητική έκθεση, στο επίπεδο της αρμόδιας υποεπιτροπής της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού συζητήθηκε με την Παγκύπρια Συντεχνία Δημόσιων Υπαλλήλων και συμφωνήθηκε η τροποποίηση του εν λόγω σχεδίου υπηρεσίας.

Στην ίδια εισηγητική έκθεση επισημαίνεται επίσης ότι η τροποποίηση κρίθηκε αναγκαία, για να καταστεί δυνατή η πλήρωση της κενής θέσης Επιθεωρητή Οδοντιατρικού Εργαστηρίου, ώστε να μην παραμένουν ακέφαλα τα οδοντιατρικά εργαστήρια.

Με τους προτεινόμενους κανονισμούς συμφώνησαν όλοι οι παριστάμενοι.

Υπό το φως των πιο πάνω, ο πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής βουλευτές των κοινοβουλευτικών ομάδων του Δημοκρατικού Συναγερμού και ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις δήλωσαν ότι θα τοποθετηθούν επί του θέματος κατά τη συζήτησή του στην ολομέλεια της Βουλής.

Το μέλος της επιτροπής βουλευτής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος τάχθηκε υπέρ της έγκρισης των εν λόγω κανονισμών.

 

11 Ιουλίου 2007

 

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων