Αρχείο

    

 

Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Ο περί Τροφίμων (Έλεγχος και Πώληση) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2005»

Παρόντες:

Νίκος Κλεάνθους, πρόεδρος Χρήστος Πουργουρίδης
Αντιγόνη Παπαδοπούλου Γιαννάκης Ομήρου
Σοφοκλής Φυττής Χρίστος Κληρίδης
Χρίστος Μαυροκορδάτος Ανδρούλα Βασιλείου
Στέλλα Μισιαούλη Δημητρίου Ρίκκος Ερωτοκρίτου
Λευτέρης Χριστοφόρου Δημήτρης Συλλούρης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων μελέτησε το πιο πάνω νομοσχέδιο σε συνεδρία της, που πραγματοποιήθηκε την 21η Φεβρουαρίου 2005. Στη συνεδρία της επιτροπής κλήθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, καθώς και εκπρόσωποι των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών.

Το υπό αναφορά νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Εξωτερικών και παραπέμφθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στα πλαίσια της διαδικασίας που έχει υιοθετηθεί για την ταχύτερη διεκπεραίωση της εξέτασης νομοσχεδίων που σχετίζονται με την εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας με το κοινοτικό κεκτημένο.

Σκοπός του προτεινόμενου νόμου είναι η τροποποίηση του περί Τροφίμων (Έλεγχος και Πώληση) Νόμου, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή και αποτελεσματική η εφαρμογή κανονισμών και αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα τρόφιμα, που έχουν αποκτήσει άμεση ισχύ στην κυπριακή έννομη τάξη με την προσχώρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συμφωνεί με τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του υπό αναφορά νομοσχεδίου, γι’ αυτό και ομόφωνα εισηγείται στη Βουλή την ψήφισή του σε νόμο.

 

28 Φεβρουαρίου 2005

 

 

     

    

 
 

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων