Αρχείο

    

Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τους κανονισμούς που τιτλοφορούνται «Οι περί Παραγωγής και Εμπορίας του Πατατόσπορου Κανονισμοί του 2004»

Παρόντες:

Νίκος Κλεάνθους, πρόεδρος

Καίτη Κληρίδου

Αντιγόνη Παπαδοπούλου

Χρήστος Πουργουρίδης

Σοφοκλής Φυττής

Ανδρούλα Βασιλείου

Χρίστος Μαυροκορδάτος

Ρίκκος Ερωτοκρίτου

Στέλλα Μισιαούλη Δημητρίου

 

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων μελέτησε τους πιο πάνω κανονισμούς σε συνεδρία της, που πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2004. Στη συνεδρία της επιτροπής κλήθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Γραφείου του Συντονιστή Εναρμόνισης, του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών.

Οι εν λόγω κανονισμοί κατατέθηκαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων από το Υπουργείο Εξωτερικών και παραπέμφθηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στα πλαίσια της διαδικασίας που έχει υιοθετηθεί για την ταχύτερη διεκπεραίωση της εξέτασης κανονισμών που σχετίζονται με την εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας με το κοινοτικό κεκτημένο.

Σκοπός των προτεινόμενων κανονισμών, που εκδίδονται με βάση τα άρθρα 9A (2) και 11 της βασικής νομοθεσίας για την Παραγωγή και Εμπορία Φυτικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού, είναι η εναρμόνιση της κυπριακής νομοθεσίας με το κοινοτικό κεκτημένο όσον αφορά την παραγωγή, πιστοποίηση και εμπορία πατατόσπορου στο εσωτερικό της κοινότητας και της Δημοκρατίας. Επιπλέον, καθορίζονται οι επίσημοι έλεγχοι που εκτελούνται για την αποδοχή του πατατόσπορου και οι ελάχιστες προϋποθέσεις για τους σχετικούς ελέγχους.

Οι εν λόγω κανονισμοί καταργούν τους υφιστάμενους περί Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και Προστασίας της Εμπορίας του Πατατόσπορου Κανονισμούς του 2002.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων συμφωνεί με τους σκοπούς και τις επιδιώξεις των πιο πάνω κανονισμών, γι’ αυτό και ομόφωνα εισηγείται στη Βουλή την έγκρισή τους.

 

15 Δεκεμβρίου 2004

 

     

    

 
 

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων