Αρχείο

    

Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων για τους κανονισμούς που τιτλοφορούνται «Οι περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικοί) (Αρ. 4) Κανονισμοί του 2004»

Παρόντες:

Νίκος Πιττοκοπίτης, πρόεδρος Θάσος Μιχαηλίδης
Ζαχαρίας Κουλίας Ανδρέας Παπαπολυβίου
Γιώργος Χατζηγεωργίου Γεώργιος Τάσου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων εξέτασε τους πιο πάνω κανονισμούς σε συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2004. Στη συνεδρίαση αυτή κλήθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων (Τμήμα Οδικών Μεταφορών) και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως (αστυνομία - Τμήμα Τροχαίας).

Σκοπός των προτεινόμενων κανονισμών, οι οποίοι εκδίδονται με βάση το άρθρο 5(1) του νόμου περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως Νόμου, είναι η τροποποίηση των ομότιτλων κανονισμών, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στον έφορο να επιτρέπει την επιτόπια χάραξη ή επαναχάραξη του αριθμού πλαισίου ή της μηχανής στα μηχανοκίνητα ή στα ρυμουλκούμενα οχήματα. Η προτεινόμενη ρύθμιση κρίνεται αναγκαία ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των επιτόπιων κατασκευών (όπως είναι, για παράδειγμα, η κατασκευή τροχόσπιτων, τρόλεϊ για βάρκες κ.λπ.) όπου υπάρχει παράλειψη του κατασκευαστή να αναγράψει τον εν λόγω αριθμό, καθώς και στις περιπτώσεις παραποίησης ή διαγραφής του αρχικού αριθμού πλαισίου, η οποία επήλθε είτε λόγω επιδιορθώσεων της μηχανής είτε μετά από δυστυχήματα.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων, αφού έλαβε υπόψη όλα όσα τέθηκαν ενώπιόν της, υιοθετεί το σκοπό και τις επιδιώξεις των προτεινόμενων κανονισμών, γι’ αυτό και ομόφωνα εισηγείται στη Βουλή την έγκρισή τους.

2 Νοεμβρίου 2004

 

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων