Αρχείο

Back ] Up ] Next ]    

Εκθέσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών

Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού για το νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Ο περί Καταργήσεως Δασμολογικών Απαλλαγών Νόμος του 1998»

Παρόντες:

Μάρκος Κυπριανού, πρόεδρος    

Γιάννος Λαμάρης

Γιώργος Λιλλήκας

Πρόδρομος Προδρόμου

Σταύρος Ευαγόρου

Μαρία Κυριακού

Σωτηρούλα Χαραλάμπους

Δώρος Θεοδώρου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού μελέτησε το πιο πάνω νομοσχέδιο σε τρεις συνεδρίες της που πραγματοποιήθηκαν την 21η Φεβρουαρίου 2000, στις 8 Οκτωβρίου 2001 και στις 26 Ιουνίου 2002. Στο στάδιο της μελέτης του υπό αναφορά νομοσχεδίου κλήθηκαν και παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών.

Σκοπός του νόμου που προτείνεται είναι η κατάργηση των δασμολογικών απαλλαγών που απολαύουν διάφοροι ημικρατικοί οργανισμοί.

Όπως είναι γνωστό, το υπό αναφορά νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων το Μάιο του 1998 μέσα στα πλαίσια της εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών.

Αναλύοντας στην επιτροπή το όλο θέμα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι οι δασμολογικές απαλλαγές που απολαύουν οι ημικρατικοί οργανισμοί αποστερούν το κράτος από πόρους και έσοδα ύψους £3 εκατομ. περίπου.

Στο στάδιο της μελέτης του υπό αναφορά νομοσχεδίου όλες οι πλευρές τάχθηκαν υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου, θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση της αύξησης των δημόσιων εσόδων και την αποφυγή διοικητικού κόστους.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού ομόφωνα εισηγείται στη Βουλή την ψήφιση του νομοσχεδίου σε νόμο, με έναρξη της ισχύος του από την 1η Ιανουαρίου 2003, αφού τροποποιηθεί ο τίτλος του, ώστε να αναφέρεται ως «Ο περί Καταργήσεως Δασμολογικών Απαλλαγών Νόμος του 2002».

2 Ιουλίου 2002

 
     

Back ] Up ] Next ]    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων