Αρχείο

Back ] Up ] Next ]    

Εκθέσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών

Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού για το νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Ο περί Δικαστηρίων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002»

Παρόντες:

Μάρκος Κυπριανού, πρόεδρος  
Στάυρος Ευαγόρου Νίκος Κλεάνθους, εκπροσωπώντας τον κ. Τάσσο Παπαδόπουλο
Πρόδρομος Προδρόμου Σωτηρούλα Χαραλάμπους
Μαρία Κυριακού Ρίκκος Ερωτοκρίτου

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού μελέτησε το πιο πάνω νομοσχέδιο σε πέντε συνεδρίες της που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα από 4 Μαρτίου μέχρι 8 Ιουλίου 2002. Στο στάδιο της μελέτης του υπό αναφορά νομοσχεδίου παρευρέθηκε ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών.

Σκοπός του νόμου που προτείνεται είναι η τροποποίηση του περί Δικαστηρίων Νόμου, έτσι που να αναθεωρηθεί η μισθοδοσία των δικαστών σε όλες τις βαθμίδες.

Στο στάδιο της μελέτης του υπό αναφορά νομοσχεδίου η επιτροπή ζήτησε περαιτέρω στοιχεία σε σχέση με την υφιστάμενη βασική μισθοδοσία και τις ολικές απολαβές των μελών της δικαστικής εξουσίας, τα οποία και κατατέθηκαν από την εκτελεστική εξουσία.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού υιοθετεί τους σκοπούς του υπό αναφορά νομοσχεδίου και κατά πλειοψηφία των μελών της βουλευτών των κοινοβουλευτικών ομάδων ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις και του Δημοκρατικού Κόμματος εισηγείται στη Βουλή την ψήφισή του σε νόμο.

Τα μέλη της επιτροπής βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Συναγερμού επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου ενώπιον της ολομέλειας του σώματος.

9 Ιουλίου 2002

 
     

Back ] Up ] Next ]    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων