Αρχείο

Back ] Up ] Next ]    

Εκθέσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών

Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού για το νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Ο περί Υπουργών και του Προέδρου, Αντιπροέδρου και των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων (Αποζημίωση) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2002»

Παρόντες:

Άριστος Χρυσοστόμου, αναπλ. πρόεδρος

 Παναγιώτης Δημητρίου

Γιώργος Λιλλήκας

Πρόδρομος Προδρόμου

Σταύρος Ευαγόρου

Μαρία Κυριακού

Σωτηρούλα Χαραλάμπους

Δώρος Θεοδώρου

Γιάννος Λαμάρης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού μελέτησε το πιο πάνω νομοσχέδιο σε τέσσερις συνεδρίες της που πραγματοποιήθηκαν στις 11, 20 και 27 Μαρτίου και στις 10 Ιουνίου 2002. Στο στάδιο της μελέτης του υπό αναφορά νομοσχεδίου κλήθηκε και παρευρέθηκε ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών.

Σκοπός του νόμου που προτείνεται είναι η αναθεώρηση των επιδομάτων παραστάσεως που καταβάλλονται στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και στους υπουργούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν ενώπιον της επιτροπής, τα επιδόματα παραστάσεως των οποίων προτείνεται η αναθεώρηση παραμένουν αμετάβλητα από την 1η Ιανουαρίου 1991.

Η επιτροπή στο στάδιο της μελέτης του υπό αναφορά νομοσχεδίου ζήτησε από τους κυβερνητικούς αρμοδίους την κατάθεση αναλυτικών στοιχείων σε σχέση με το σύνολο των αποδοχών και των αποζημιώσεων των υπό αναφορά αξιωματούχων, τα οποία και κατατέθηκαν.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, υπό το φως όλων των στοιχείων που κατατέθηκαν ενώπιόν της, αποφάσισε κατά πλειοψηφία των μελών της βουλευτών των κοινοβουλευτικών ομάδων ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών να εισηγηθεί στη Βουλή την ψήφιση του υπό αναφορά νομοσχεδίου σε νόμο, με ταυτόχρονη όμως μείωση των επιδομάτων παραστάσεως που καταβάλλονται στους υπουργούς στο ήμισυ της προτεινόμενης αύξησης.

13 Ιουνίου 2002

     

Back ] Up ] Next ]    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων