Αρχείο

Back ] Up ] Next ]    

Εκθέσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών

Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών για το νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Ο περί Εγγραφής Εκλογέων και Εκλογικού Καταλόγου (Τροποποιητικός) Νόμος του 2001»

Παρόντες:

Νίκος Κατσουρίδης, πρόεδρος Νίκος Τορναρίτης
Κίκης Γιάγκου Ανδρέας Παπαπολυβίου
Γιάννος Λαμάρης Σοφοκλής Φυττής
Σωτηρούλα Χαραλάμπους Δώρος Θεοδώρου
Ρίκκος Ερωτοκρίτου Γιώργος Περδίκης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών μελέτησε το πιο πάνω νομοσχέδιο σε δύο συνεδρίες της που πραγματοποιήθηκαν στις 8 και στις 15 Οκτωβρίου 2001. Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής κλήθηκε και παρευρέθηκε ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εκλογών, καθώς και εκπρόσωπος του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Σκοπός του νόμου που προτείνεται είναι η τροποποίηση του περί Εγγραφής Εκλογέων και Εκλογικού Καταλόγου Νόμου, ώστε να είναι δυνατή η χρησιμοποίηση του εκλογικού καταλόγου που καταρτίστηκε για τη διεξαγωγή των τελευταίων βουλευτικών εκλογών και για τις δημοτικές και τις κοινοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον προσεχή Δεκέμβριο. Ο εν λόγω κατάλογος περιλαμβάνει αλλαγές στη διεύθυνση της κατοικίας των εκλογέων που έγιναν μέχρι τον Απρίλιο του 2001.

Ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι, με βάση σχετική γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, είναι αναγκαία η υπό αναφορά τροποποίηση, για να καταστεί δυνατή η χρησιμοποίηση του εκλογικού καταλόγου των τελευταίων βουλευτικών εκλογών και στις προσεχείς δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών υιοθετεί τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του υπό αναφορά νομοσχεδίου, γι’ αυτό και ομόφωνα εισηγείται στη Βουλή την ψήφισή του σε νόμο.

16 Οκτωβρίου 2001

 

 

     

Back ] Up ] Next ]    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων