Αρχείο

Back ] Up ] Next ]    

Εκθέσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών

Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας για το νομοσχέδιο που τιτλοφορείται «Ο περί Στρατού της Δημοκρατίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2000»

Παρόντες:

Τάκης Χατζηδημητρίου, πρόεδρος Δώρος Χριστοδουλίδης
Αντώνης Καράς Κώστας Παπακώστας
Σοφοκλής Χατζηγιάννης Νίκος Μουσιούττας
Κώστας Κωνσταντίνου Μάριος Ματσάκης

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας μελέτησε το υπό αναφορά νομοσχέδιο σε πέντε συνεδρίες της που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μεταξύ 7 Σεπτεμβρίου και 12 Οκτωβρίου 2000. Στο στάδιο της μελέτης του όλου θέματος κλήθηκαν και εξέφρασαν τις απόψεις τους ο Υπουργός Άμυνας, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ και εκπρόσωποι του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Με το νόμο που προτείνεται σκοπείται η τροποποίηση της βασικής περί Στρατού της Δημοκρατίας νομοθεσίας, ώστε οι κανονισμοί που εκδίδονται από το Υπουργικό Συμβούλιο να μπορούν να έχουν αναδρομική ισχύ.

Απώτερος στόχος της προτεινόμενης ρύθμισης είναι η έκδοση κανονισμών που να ρυθμίζουν την αναδρομική προαγωγή υπαξιωματικών των οποίων η προαγωγή σε αξιωματικούς επηρεάστηκε από αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας συμφωνεί με τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του υπό συζήτηση νομοσχεδίου, γι’ αυτό και ομόφωνα εισηγείται στη Βουλή την ψήφισή του σε νόμο.

23 Οκτωβρίου 2000

 

     

Back ] Up ] Next ]    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων