Αρχείο

    

Ερωτήσεις  

Ερώτηση με αρ. 23.06.008.05.01.001, ημερομηνίας 20 Ιουνίου 2006, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη

«Έχω πληροφορηθεί από σχετικά δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο ότι ομάδα μητέρων εφέδρων αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς απέστειλε ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας στο νέο Υπουργό Άμυνας, γιατί, ενώ συμπληρώθηκαν οι πρώτοι έξι μήνες της υπηρεσίας των αξιωματικών στην περιοχή Κάτω Πύργου, δεν πήραν, όπως σε άλλες περιπτώσεις, μετάθεση.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων γιατί έγινε αυτή η δυσμενής μεταχείριση και αν αυτή αφορά μόνο τους αξιωματικούς ή και τους κληρωτούς στρατιώτες.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.05.01.002, ημερομηνίας 21ης Ιουνίου 2006, της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Ρούλας Μαυρονικόλα

«Καλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα μέτρα που λαμβάνει, καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει, ώστε να τερματιστεί η οχληρία που δημιουργείται από τη λειτουργία του πτηνοσφαγείου ΠΙΠΗΣ ΦΑΡΜ ΛΤΔ στην περιοχή Μάμμαρη-Κοκκινοτριμιθιάς.

Επίσης, καλείται να πληροφορήσει το σώμα κατά πόσο τηρούνται οι αποφάσεις και οι όροι αδειοδότησης σε σχέση με θέματα απόρριψης αποβλήτων, αν ασκούνται έλεγχοι ή και μετρήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αν στην εν λόγω εταιρεία υποδείχθηκαν οι υποχρεώσεις της και παρακολουθείται η υλοποίησή τους για το καλό της δημόσιας υγείας και την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται στους περιοίκους.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.05.01.003, ημερομηνίας 23 Ιουνίου 2006, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη

«Έχω πληροφορηθεί ότι πρόσφατα το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος αρνήθηκε την καταβολή αποζημιώσεων στους επαγγελματίες ψαράδες στον Κάτω Πύργο οι οποίοι απώλεσαν τα δίκτυά τους, όταν παράνομα συνελήφθησαν και απήχθησαν από τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής. Η απώλεια των δικτύων είναι αυταπόδεικτη, αφού για μία εβδομάδα οι Τούρκοι κατακρατούσαν και τη βάρκα των ψαράδων με όλο της τον εξοπλισμό, μέχρι να παραδοθεί εν τέλει κατόπιν παρέμβασης των Ηνωμένων Εθνών.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων γιατί υπάρχει άρνηση της καταβολής των αποζημιώσεων στους ψαράδες του Κάτω Πύργου που απώλεσαν πρόσφατα τα δίκτυά τους λόγω της παράνομης σύλληψης και απαγωγής τους από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης για το πιο πάνω θέμα.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.05.01.004, ημερομηνίας 23 Ιουνίου 2006, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη

«Έχω πληροφορηθεί ότι ο δήμος Γεροσκήπου εξέδωσε οικοδομική άδεια για την ανέγερση κατοικίας σε χώρο ο οποίος απαλλοτριώθηκε για την ανέγερση νέου λυκείου στη Γεροσκήπου. Ο πρώην ιδιοκτήτης του οικοπέδου, στη βάση της πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας που εξασφάλισε, προχώρησε τις τελευταίες ημέρες σε εργασίες οικοδόμησης.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αν η εξέλιξη αυτή θα καθυστερήσει την ανέγερση του νέου λυκείου της Γεροσκήπου και αν θα προκαλέσει οποιεσδήποτε επιπλέον δαπάνες για το δημόσιο.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.05.01.005, ημερομηνίας 28 Ιουνίου 2006, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιαννάκη Ομήρου

«Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει το σώμα ποιοι είναι οι όροι απασχόλησης των συνεργατών του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και πώς αντιμετωπίζει την ανάγκη για αναβάθμιση/βελτίωση των ισχυόντων όρων.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.05.01.006, ημερομηνίας 5 Ιουλίου 2006, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη

«Έχω πληροφορηθεί ότι από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στην παλιά Λευκωσία έχει καταστραφεί ολοσχερώς ένας πολιτιστικός θησαυρός. Πρόκειται για το πολιτιστικό κέντρο του καλλιτέχνη Ανδρέα Χαραλάμπους.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει, ώστε να στηριχθεί ο καλλιτέχνης, να επαναδραστηριοποιηθεί καλλιτεχνικά το πολιτιστικό κέντρο στην παλιά Λευκωσία και γενικά να αποκατασταθούν οι φθορές στην παλιά πόλη από την καταστροφική πυρκαγιά.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.05.01.007, ημερομηνίας 5 Ιουλίου 2006, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη

«Έχω πληροφορίες που φέρουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει καθυστερήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που κατέστρεψε πρόσφατα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στην παλιά Λευκωσία. Το γεγονός ότι η ίδια η Πυροσβεστική Υπηρεσία παραδέχεται ότι παρατηρήθηκε μειωμένη πίεση στο υδροστόμιο πυρόσβεσης στην περιοχή του Παγκύπριου Γυμνασίου είναι ανησυχητικό.

Μετά από αυτό το γεγονός οι κάτοικοι της περιοχής δίκαια ανησυχούν για την επάρκεια του συστήματος δεξαμενών πυρόσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην εντός των τειχών Λευκωσία, έχοντας υπόψη ότι οι ιδιαιτερότητες του χώρου αποκλείουν την πρόσβαση μεγάλων οχημάτων ή βυτιοφόρων.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης και για τη δυνατότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους περιστατικά στην παλιά Λευκωσία.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.05.01.008, ημερομηνίας 11 Ιουλίου 2006, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Σωτήρη Σαμψών

«Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με:

1. τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων γυναικών υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς,

                  2. τις γυναίκες υπαξιωματικούς οι οποίες είναι κάτοχοι πτυχίων. Στις περιπτώσεις αυτές το πτυχίο μελλοντικά θα λαμβάνεται υπόψη ως προσόν για προαγωγή                      και γενικά για περαιτέρω επαγγελματική ανέλιξη της υπαξιωματικού; Οι γυναίκες υπαξιωματικοί θα δύνανται να προαχθούν σε θέση συναφή με τον τίτλο                       σπουδών τον οποίο κατέχουν;»

Απάντηση


 

 
     

    

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων