Αρχείο

    

Ερωτήσεις κατά Βουλευτή

Βουλευτής: Άγγελος Βότση 

Ερώτηση με αρ. 23.06.009.01.179, ημερομηνίας 22 Νοεμβρίου 2006, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Άγγελου Βότση

«Έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ότι μετά τη λειτουργία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας αρκετές ώρες της ημέρας παρατηρείται σοβαρή κυκλοφοριακή συμφόρηση στον κόμβο που βρίσκεται κάτω από την αερογέφυρα στην είσοδο της Λευκωσίας (από την Λεμεσό). Η συμφόρηση δημιουργείται από τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς τον κυκλοφοριακό κόμβο από νότο προς βορρά ή και προς ανατολικά.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα σοβαρότερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι στο σημείο αυτό διακινούνται ασθενοφόρα με όλα τα δυσάρεστα συνεπακόλουθα σε περίπτωση καθυστέρησης.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πόσο προτίθεται να λάβει μέτρα προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος αυτού.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.04.1144, ημερομηνίας 10 Μαΐου 2010, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Άγγελου Βότση

«Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αν κατά την κατασκευή της μίας επιπρόσθετης λωρίδας στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας έχει ληφθεί υπόψη πρόνοια για διαφυγή των όμβριων υδάτων, δεδομένου ότι το αυλάκι που υπήρχε στη μέση του αυτοκινητόδρομου για το σκοπό αυτό έχει κλείσει.

Έχω προσωπικά διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει διέξοδος για το νερό της βροχής, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος ασφάλειας για τα οχήματα που διακινούνται, καθότι τα λιμνάζοντα νερά εκσφενδονίζονται στην απέναντι λωρίδα με σοβαρότατους κινδύνους για την ασφάλεια των διακινουμένων.»

Απάντηση


 Ερώτηση με αρ. 23.06.009.04.1201, ημερομηνίας 25 Μαΐου 2010, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Άγγελου Βότση

«Σε πρόσφατη συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Κωφών μού έχει αναφερθεί ότι, σε αντίθεση με άλλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου δεν υπάρχουν διερμηνείς για τη νοηματική γλώσσα, για να εξυπηρετούνται τα κωφά άτομα που ταξιδεύουν.

Μάλιστα, όταν μεταβαίνουν στο εξωτερικό, για να συμμετάσχουν σε διάφορα διεθνή συνέδρια, γίνονται συχνά δέκτες παραπόνων ότι στην Κύπρο δεν υπάρχουν διερμηνείς νοηματικής γλώσσας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσκολίες και ταλαιπωρία στα άτομα αυτά.

Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων τι προτίθεται να πράξει σε συνεννόηση με τον ιδιώτη διαχειριστή των αεροδρομίων, για να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.05.01.191, ημερομηνίας 21ης Σεπτεμβρίου 2010, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Άγγελου Βότση

«Έχω παρατηρήσει ότι σε δύο κεντρικά σημεία στη Λεμεσό, λόγω μη σωστής χρονικής ρύθμισης των φώτων τροχαίας, δημιουργείται σοβαρή κυκλοφοριακή συμφόρηση σε ώρες αιχμής, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες που διακινούνται. Πρόκειται για τα φώτα τροχαίας του Εναερίου στην παραλιακή λεωφόρο και τα φώτα τροχαίας νοτίως του κυκλοφοριακού κόμβου της Μέσα Γειτονιάς (παρά το κατάστημα “Super Home Center”).

Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αν το πιο πάνω πρόβλημα έχει εντοπιστεί από τον Κλάδο Κυκλοφοριακών Μελετών και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο του για την επίλυση του προβλήματος αυτού.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.05.01.241, ημερομηνίας 28 Σεπτεμβρίου 2010, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Άγγελου Βότση

«Με αφορμή δημοσιεύματα, αλλά και πληροφορίες που μου έχουν κοινοποιηθεί για χορήγηση αδειών εξόρυξης χρυσού, παρακαλώ όπως με ενημερώσετε αν όντως έχουν δοθεί τέτοιες άδειες σε ξένη ή κυπριακή εταιρεία και, αν ναι, με ποιους όρους, αν διασφαλίζονται τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής, αφού είναι γνωστό ότι σε τέτοιου είδους έρευνες χρησιμοποιούνται χημικές ουσίες και υλικά

Απάντηση


 

Ερώτηση με αρ. 23.06.011.03.306, ημερομηνίας 6 Νοεμβρίου 2018, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Άγγελου Βότση

 

«Έχω πληροφορηθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί το πρόβλημα με τους άστεγους στην πόλη της Λεμεσού σε συνδυασμό και με τη δραματική άνοδο των τιμών των ενοικίων.

Πολλοί συμπολίτες μας βρέθηκαν να κοιμούνται σε ξαπλώστρες στην παραλία, σε αυτοκίνητα, σε παγκάκια και σε πάρκα.
Έχω ενημερωθεί ότι, όταν οι υποθέσεις αυτές κοινοποιούνται στο Γραφείο Ευημερίας, το Γραφείο Ευημερίας ανταποκρίνεται εξασφαλίζοντας στέγη και φαγητό για τα άτομα αυτά κυρίως σε ξενοδοχεία για λίγες μόνο μέρες.

Όμως το πρόβλημα δεν επιλύεται και οι συμπολίτες μας αυτοί συνεχίζουν να παραμένουν άστεγοι και να δημιουργείται μια άδικη και απαράδεκτη κατάσταση, την οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε ως πολιτεία.

Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αν είναι ενήμερος για το μέγεθος του προβλήματος, ποιες είναι οι άμεσες ενέργειες οι οποίες λαμβάνει, ποιοι μηχανισμοί κινητοποιούνται, για να ανατραπεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα, τι προγραμματισμός υπάρχει για την επίλυση του προβλήματος αυτού και γενικά πώς η πολιτεία παρεμβαίνει για την επίλυση ή και την πρόληψη του σοβαρού αυτού κοινωνικού προβλήματος.»

Απάντηση


 

 

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων