Αρχείο

    

Ερωτήσεις κατά Βουλευτή

Βουλευτής: Χριστόδουλος Βενιαμίν

Eρώτηση με αρ. 23.06.007.04.016 που υποβλήθηκε από το βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Χριστόδουλο Βενιαμίν στις 26 Αυγούστου 1999.

«Σε επίσκεψή μου στην παραλία Πεντακώμου και Μοναγρουλλιού μού αναφέρθηκε ότι από την κυβέρνηση προγραμματίζεται η κατασκευή δρόμου τετραπλής κατεύθυνσης κατά μήκος της θάλασσας.

Με την κατασκευή ενός τέτοιου δρόμου, εάν τούτο αληθεύει, όλα τα κτήματα κατά μήκος της ακτής θα στερηθούν τη σημερινή έξοδο προς τη θάλασσα. Μια τέτοια εξέλιξη, αναμφίβολα, θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της περιοχής αυτής.

Πολύ θα υποχρεωθώ, εάν το αρμόδιο υπουργείο πληροφορήσει το σώμα:

(α) κατά πόσο, πράγματι, έχει αποφασιστεί η κατασκευή τέτοιου δρόμου,

(β) εάν ναι, κατά πόσο η κατασκευή είναι τωόντι αναγκαία, δεδομένης της ύπαρξης του κύριου δρόμου Λεμεσού - Λευκωσίας σε πολύ κοντινή απόσταση, βορείως της περιοχής αυτής, και

(γ) κατά πόσο έχει μελετηθεί η δημιουργία πρόσβασης προς τις περιοχές αυτές, κατά τρόπο που να μη στερούνται άμεσης εξόδου προς τη θάλασσα.»

Απάντηση ημερομηνίας 28 Δεκεμβρίου 1999 του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου

Απάντηση ημερομηνίας 31ης Δεκεμβρίου 1999 του Υπουργού Εσωτερικών  κ. Χριστόδουλου Χριστοδούλου 


Ερώτηση με αρ. 23.06.007.04.080 που υποβλήθηκε από το βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Χριστόδουλο Βενιαμίν στις 22 Φεβρουαρίου 2000.

«Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ημερομηνίας 12 Ιουλίου 1999, ο πρόεδρος της κοινότητας Βάσας (Κοιλανίου) ζήτησε τη βοήθεια και συμπαράσταση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση/λύση των αναφερόμενων στην επιστολή προβλημάτων, τα οποία είναι τα ακόλουθα:

1. Αξιοποίηση της διάτρησης 126/87

2. ασφαλτόστρωση δρόμου Βάσας-Κοιλανίου.

3. μετακίνηση σκυβαλότοπου.

4. διατηρητέα.

5. αγροτουρισμός.

Για την παροχή βοήθειας και συμπαράστασης στην αντιμετώπιση των διάφορων προβλημάτων της κοινότητος και της περιοχής γενικά, όπως φαίνεται από την επιστολή του κοινοτάρχη, δόθηκαν από τον υπουργό κάποιες διαβεβαιώσεις το Σεπτέμβριο του 1997, στην εκδήλωση που έλαβε χώρα με κύριο θέμα τη διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στην περιοχή.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να ενημερώσει το σώμα κατά πόσο η μελέτη των προβλημάτων που ήγειρε ο κοινοτάρχης έχει ολοκληρωθεί και πώς και πότε οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προβούν στην αντιμετώπιση/λύση των.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.007.04.099 που υποβλήθηκε από το βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Χριστόδουλο Βενιαμίν στις 12 Ιουλίου 2000.

«Ο εκ Λεμεσού κ. Αϊφωτίτης είναι κάτοχος από το 1959 καφεστιατορίου στο κέντρο της Λεμεσού, γνωστού ως “Κήπος του Αλλάχ”, το οποίο βρίσκεται σε τουρκοκυπριακή περιουσία. Στο χώρο αυτό, όπως ισχυρίζεται ο κ. Αϊφωτίτης, ιδιωτική εταιρεία προτίθεται, και προς το σκοπό αυτό έχει ήδη εξασφαλίσει άδεια οικοδομής και πολεοδομική άδεια, να ανεγείρει τρεις κινηματογράφους και καφετέρια.

Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός να ενημερώσει το σώμα για τα ακόλουθα:

α. Ευσταθεί ο ισχυρισμός του κ. Αϊφωτίτη;

β. Εάν ναι, σε ποια πρόσωπα εδόθη η περιουσία αυτή;

γ. Τα πρόσωπα αυτά είναι πρόσφυγες;

δ. Ποια η εκτιμημένη αξία της γης αυτής και υπό ποιους όρους εδόθη;»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.007.05.006 που υποβλήθηκε από το βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Χριστόδουλο Βενιαμίν στις 29 Αυγούστου 2000.

«Υπό της εταιρείας “Ερύμανθος” υποβλήθηκε αίτηση για τη δημιουργία χοιροστασίου στην περιοχή Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας.

Παρ’ όλον ότι η περιοχή αυτή φαίνεται να περιλαμβάνεται εντός των χώρων στους οποίους είναι δυνατή η ανάπτυξη κτηνοτροφίας, οι κοινότητες Αγίου Θεοδώρου και Αλαμινού πιστεύουν ότι η ανέγερση χοιροστασίου στο χώρο που μελετάται θα είναι μια συνεχής ενόχληση λόγω της δυσοσμίας που θα προκαλείται, όχι μόνο στις κοινότητες αλλά και στις παραλιακές περιοχές των κοινοτήτων τούτων, οι οποίες, όπως είναι γνωστό, βρίσκονται σε ανάπτυξη.

Παράκληση είναι όπως ο αρμόδιος υπουργός ενημερώσει το σώμα κατά πόσο θα επιδιώξει την εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης των επηρεαζόμενων κοινοτήτων προ της λήψεως οιασδήποτε απόφασης.»

Απάντηση


     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων