Αρχείο

    

Ερωτήσεις κατά Βουλευτή

Βουλευτής: Ελένη Θεοχάρους

Ερώτηση με αρ. 23.06.008.01.023 που υποβλήθηκε από τη βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ελένη Θεοχάρους στις 9 Οκτωβρίου 2001.

«Πέραν της γνωστής καταστροφικής επίδρασης των κινητών τηλεφώνων στα νεαρά άτομα και της απόσπασης της προσοχής τους κατά την ώρα του μαθήματος είναι γνωστό ότι τα κινητά τηλέφωνα ενισχύουν το υπερεγώ των μικρών παιδιών, προάγουν την ατομικότητα και καταστρέφουν την κοινωνικοποίηση.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με το ποιοι κανονισμοί ισχύουν αναφορικά με τη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές κατά τη διάρκεια του μαθήματος.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.01.024 που υποβλήθηκε από τη βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ελένη Θεοχάρους στις 9 Οκτωβρίου 2001.

«Από τη λειτουργία του λατομείου στο 3ο χιλιόμετρο του δρόμου Αγίου Μάμαντος - Καλού Χωριού έχει καταστραφεί η ανεκτίμητης αξίας και φυσικού κάλλους κοιλάδα του ποταμού Ξυλούρικου, η δε αρχαιότατη πέτρινη αψιδωτή γέφυρα, από την οποία πέρασε ο Απόστολος Παύλος, σύμφωνα με την παράδοση, βρίσκεται μόλις ένα μέτρο από τη δημιουργηθείσα όχθη των μπάζων και είναι πολύ πιθανό μια δυνατή βροχή να παρασύρει τα μπάζα και να καταστρέψει τη γέφυρα.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων ποια μέτρα λαμβάνονται για την ανάπλαση του καταστραφέντος περιβάλλοντος και ποια μέτρα για την προστασία της γέφυρας.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.01.027 που υποβλήθηκε από τη βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ελένη Θεοχάρους στις 9 Οκτωβρίου 2001.

«Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα ακόλουθα:

  1. Εξακολουθεί να εφαρμόζεται η πολιτική της δωρεάν χορήγησης ακουστικών βαρηκοΐας σε ενηλίκους και παιδιά;
  2. Ποια είναι τα κριτήρια, πέραν της επιστημονικής αναγκαιότητας, για τη δωρεάν χορήγηση;
  3. Σε ποιους δικαιούχους, κατά κατηγορία, έχουν χορηγηθεί ακουστικά τα τελευταία δύο χρόνια;»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.01.028 που υποβλήθηκε από τη βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ελένη Θεοχάρους στις 9 Οκτωβρίου 2001.

«Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε ποιο σημείο βρίσκεται το θέμα της κατασκευής του δρόμου Λιμνάτη - Καπηλειού - Αγίου Μάμαντος - Τριμήκληνης.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.03.010 που υποβλήθηκε από τη βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ελένη Θεοχάρους στις 16 Ιουλίου 2003.

«Σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας στις 19 Σεπτεμβρίου 2002, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, συζητήθηκε το θέμα, το οποίο ενέγραψα, της λειτουργίας βιομηχανικής ζώνης σε περιοχή που εφάπτεται της περίφραξης στρατοπέδου υψίστης ασφαλείας της Εθνικής Φρουράς. Κατά τη συνεδρία το Υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε να προχωρήσει στον αποχαρακτηρισμό του ενός τρίτου της βιομηχανικής ζώνης Παραμύθας, που γειτνιάζει με το στρατόπεδο, και αποφασίστηκε η διακοπή στην παραχώρηση αδειών δημιουργίας νέων υποστατικών στην εν λόγω περιοχή.

Έχουν περιέλθει στην αντίληψή μου πληροφορίες ότι το κοινοτικό συμβούλιο Παραμύθας συνεχίζει να παραχωρεί άδειες για την ανέγερση υποστατικών, γεγονός που οδηγεί στη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων στην περιοχή και δυνατόν να αυξήσει το κόστος απομάκρυνσης/μετακίνησης από την περιοχή. Να αναφέρω επιπλέον ότι η λειτουργία, καθώς και η επέκταση της βιομηχανικής ζώνης βρίσκουν αντίθετους τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι επικαλούνται την επιβάρυνση του περιβάλλοντος που ήδη υπάρχει από τη λειτουργία του σκουπιδότοπου στο Βατί, σε μικρή απόσταση από τις κοινότητές τους.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με τα ακόλουθα:

  1. Πού ευρίσκεται η διαδικασία αποχαρακτηρισμού της υπό αναφορά βιομηχανικής ζώνης;
  2. Πώς χειρίζεται το θέμα της συνέχισης της παραχώρησης αδειών στην εν λόγω περιοχή ενόψει του αποχαρακτηρισμού;»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.03.211, ημερομηνίας 27 Οκτωβρίου 2003, της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ελένης Θεοχάρους

«Σε πρόσφατη επιτόπια επίσκεψή μου σε ακριτικά φυλάκια, συγκεκριμένα στην περιοχή Αφυσάλου, έγινα δέκτης παραπόνων από εθνοφρουρούς που υπηρετούν εκεί ότι η πολιτεία φαίνεται να τους έχει ξεχάσει στην ακριτική αυτή περιοχή. Τους εξήγησα ότι η κατάσταση στην πατρίδα μας επιβάλλει όπως κάποιοι υπηρετούν στα ακριτικά φυλάκια και πως η οποιαδήποτε ταλαιπωρία αποτελεί μέρος της υποχρέωσής τους προς αυτήν. Παρά ταύτα, οι εν λόγω εθνοφρουροί δήλωσαν πως θεωρούν άδικο το γεγονός κάποιοι να υπηρετούν σε “δυσμενή” σημεία για περίοδο πέραν των δεκατριών μηνών ή/και ολόκληρη τη θητεία τους και άλλοι να υπηρετούν τη θητεία τους μέσα ή κοντά στις πόλεις.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με τα ακόλουθα:

1. Τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζονται οι μεταθέσεις των εθνοφρουρών.

2. Πόσο συχνά γίνονται μεταθέσεις εθνοφρουρών.

3. Κατά πόσο υπάρχει ανώτατο χρονικό όριο στην υπηρεσία εθνοφρουρών σε ακριτικά φυλάκια.

4. Κατά πόσο υπάρχει σύστημα εναλλαγής όσον αφορά την τοποθέτηση εθνοφρουρών σε απομακρυσμένα / ακριτικά φυλάκια.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.03.374, ημερομηνίας 29 Ιανουαρίου 2004, της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ελένης Θεοχάρους

«Περί τα τέλη Δεκεμβρίου του 2003 ο τρόμος για την ασθένεια της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών επανήλθε σ’ όλο τον πλανήτη, μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της ασθένειας των τρελών αγελάδων στις ΗΠΑ.  Στις 24 Δεκεμβρίου 2003 η Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι από τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2003 θα γίνονταν όλες οι απαραίτητες έρευνες από το Υπουργείο Υγείας, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση εισαγωγής μολυσμένου βοδινού κρέατος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με τα πορίσματα όλων των ερευνών που διεξήχθησαν σε σχέση με το πιο πάνω θέμα.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.04.147, ημερομηνίας 21ης Σεπτεμβρίου 2004, της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ελένης Θεοχάρους

«Όπως έχω πληροφορηθεί, τα έργα για την κατασκευή του δρόμου Αγίας Ειρήνης-Κορφής-Λιμνάτη-Αγίου Μάμαντος-Τριμήκληνης, στην επαρχία Λεμεσού, έχουν διακοπεί.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο όπως πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα ακόλουθα:

1. Ποια η αιτία για τη διακοπή της διαδικασίας κατασκευής του συγκεκριμένου οδικού δικτύου;

2. Πότε αναμένεται η επανέναρξη των εργασιών για το τμήμα του δρόμου Αγίου Μάμαντος-Τριμήκληνης, ώστε να αποπερατωθεί συνολικά το εν λόγω έργο;»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.04.377, ημερομηνίας 29 Οκτωβρίου 2004, της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ελένης Θεοχάρους

«Όπως έχω πληροφορηθεί, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού εξακολουθεί να είναι εγκατεστημένος -παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας για απομάκρυνσή του- ένας αποσκληρυντήρας. Ένεκα της λειτουργίας του εν λόγω αποσκληρυντήρα, παρατηρείται εκροή νερού με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο.

Πιο συγκεκριμένα, το νερό διοχετεύεται μέσω ενός οχετού στο δημόσιο δρόμο και εν συνεχεία στην παρακείμενη αγροτική περιοχή, δημιουργώντας τα ακόλουθα προβλήματα:

1. Τα υψηλά επίπεδα νατρίου που περιέχει το νερό “καίνε” το έδαφος.

2. Τα νερά λιμνάζουν σε κάποιες κατοικημένες περιοχές στα νότια του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα από την επακόλουθη “συσσώρευση” εντόμων.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο όπως πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με τα σχέδιά του για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.»

 

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.04.438, ημερομηνίας 29 Νοεμβρίου 2004, της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ελένης Θεοχάρους

«Όπως έχω πληροφορηθεί, τα έργα για την κατασκευή του δρόμου Λεμεσού-Αγρού δεν έχουν ξεκινήσει, παρά την ύπαρξη σχετικής υπουργικής απόφασης.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα αίτια της καθυστέρησης της έναρξης των εργασιών κατασκευής του συγκεκριμένου έργου.»

 

Απάντηση


 

Ερώτηση με αρ. 23.06.008.04.516, ημερομηνίας 20 Ιανουαρίου 2005, της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ελένης Θεοχάρους

«Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο όπως πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αν υπήρξαν κρούσματα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας επί εριφίων στην Κύπρο. Επιπρόσθετα:

1. εάν ναι, πότε και πού εντοπίστηκαν τέτοια κρούσματα,

2. εάν ναι, γιατί το Υπουργείο Υγείας δεν ενημέρωσε τον πληθυσμό,

                    3. εάν δεν είναι τόσο επικίνδυνο το εν λόγω φαινόμενο για τον άνθρωπο, τότε γιατί προκλήθηκε τόσο μεγάλος σάλος στην Ευρωπαϊκή                         Ένωση.»

 

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.04.822, ημερομηνίας 10 Μαΐου 2005, της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ελένης Θεοχάρους

«Όπως έχω πληροφορηθεί, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού εργάζεται ως ψυχίατρος Ρωσίδα ονόματι Ιρίνα (Ειρήνη) Γιωργαλλίδου, η οποία δεν κατέχει την κυπριακή υπηκοότητα, δεν κατέχει βεβαίωση γνώσης της ελληνικής γλώσσας και δεν πληρεί τις προϋποθέσεις του σχεδίου υπηρεσίας.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο όπως πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με την παράτυπη αυτή κατάσταση.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.05.087, ημερομηνίας 12 Οκτωβρίου 2005, της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ελένης Θεοχάρους

«Όπως πρόσφατα έχω πληροφορηθεί, η διεξαγωγή μαθημάτων στα κρατικά ινστιτούτα επιμόρφωσης έχει διακοπεί, πλην των μαθημάτων των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των ξένων γλωσσών.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αν ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες και, εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, πώς αυτό συνάδει με το στόχο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για πάταξη της παραπαιδείας.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.02.186, ημερομηνίας 31ης Οκτωβρίου 2007, της βουλευτού εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού κ. Ελένης Θεοχάρους

«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναφορικά με τον αριθμό των ποινών που έχουν επιβληθεί από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου για παραβιάσεις του τηλεοπτικού κώδικα τα τελευταία χρόνια και την αντίδραση της συγκεκριμένης Αρχής τα τελευταία τρία χρόνια όσον αφορά στον αποκλεισμό πολιτικών προσώπων από συγκεκριμένους τηλεοπτικούς σταθμούς.»

Απάντηση


     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων