Αρχείο

    

Ερωτήσεις κατά Βουλευτή

Βουλευτής: Χριστόδουλος Ταραμουντάς 

Ερώτηση με αρ. 23.06.008.02.278 που υποβλήθηκε από το βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Κερύνειας κ. Χριστόδουλο Ταραμουντά στις 11 Απριλίου 2003.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο, με αφορμή την τοποθέτηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας της Βουλής ότι το μάθημα της φυσικής αγωγής πρέπει να διδάσκεται από εξειδικευμένο προσοντούχο προσωπικό, έδωσε οδηγίες να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να αποκτήσουν εξειδικευμένα προσόντα όσοι από το υφιστάμενο προσωπικό (δάσκαλοι) θέλουν.

Παρά τις προσπάθειες για εξεύρεση τέτοιων προγραμμάτων, δεν κατέστη δυνατό να γίνει τέτοια εξειδίκευση, καθώς η απάντηση όλων των διευθυντών των ΤΕΦΑΑ της Ελλάδας προς το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, μέσω του εκπροσώπου τους κ. Σπύρου Κέλλυ, ήταν ότι είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν τέτοια προγράμματα, διότι η επιστήμη της φυσικής αγωγής δεν μπορεί να συμπτυχθεί σε μια σειρά μαθημάτων, όπως πρότεινε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τις προθέσεις και τα σχέδιά του σχετικά με το πιο πάνω θέμα.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.02.352 που υποβλήθηκε από το βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Κερύνειας κ. Χριστόδουλο Ταραμουντά στις 2 Ιουνίου 2003.

«Έχω επισκεφθεί το συνοικισμό Γ΄ στο Πέρα Χωρίο Νήσου. Εντός του συνοικισμού, στο τεμάχιο 357, Φ/ΣΧ 29/8 Ε1, ανεγέρθηκε παράνομα θερμοκήπιο, από το 1999, με αποτέλεσμα να προκαλείται οχληρία στους κατοίκους του συνοικισμού από τη χρήση φυτοφαρμάκων.

Στις 19 Ιουλίου 2002 εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον του ιδιοκτήτη του θερμοκηπίου Γ. Ορφανού διάταγμα κατεδάφισής του με αναστολή δύο μηνών, δηλαδή από τις 19 Σεπτεμβρίου 2002.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα ακόλουθα:

1. Γιατί δεν προχώρησε στην εφαρμογή του διατάγματος κατεδάφισης μέχρι σήμερα, όπως υποχρεούται από το νόμο;

2. Γιατί ανέχεται την παρανομία;

3. Αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής από την παράλειψη να ενεργήσει όπως ο νόμος ορίζει;

Πότε τελικά θα αποφασίσει να εφαρμόσει τη διαδικασία κατεδάφισης;»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.02.423 που υποβλήθηκε από το βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Κερύνειας κ. Χριστόδουλο Ταραμουντά στις 26 Ιουνίου 2003.

«Σε οικία της οδού Ζιά Πασά στο συνοικισμό Μούτταλλου στην Πάφο έχει τοποθετηθεί οικογένεια αθιγγάνων, η οποία προκαλεί με τη συμπεριφορά της σοβαρά προβλήματα στους γείτονες.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο όπως πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα ακόλουθα:

1. Γιατί έχει τοποθετηθεί η οικογένεια των αθιγγάνων σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, όπου διαμένουν οικογένειες Ελληνοκυπρίων, με δεδομένο ότι τέτοιες οικογένειες δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους χώρους διαμονής όπου τοποθετούνται;

2. Πότε σκοπεύει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου να μετακινήσει την εν λόγω οικογένεια των αθιγγάνων;»

Απάντηση


 

 

 

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων