Αρχείο

    

Ερωτήσεις κατά Βουλευτή

Βουλευτής: Νίκος Πιττοκοπίτης

Ερώτηση με αρ. 23.06.008.02.036 που υποβλήθηκε από το βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Πάφου κ. Νίκο Πιττοκοπίτη στις 10 Σεπτεμβρίου 2002.

«Ο δρόμος Μεσόγης - Τσάδας είναι ανηφορικός και με πολλές στροφές, γι’ αυτό και είναι επικίνδυνος. Επιπλέον, σε περίπτωση που φορτηγά αυτοκίνητα με κατεύθυνση προς την Τσάδα χρειαστεί να σταθμεύσουν, δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης στην αριστερή πλευρά του δρόμου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται επικίνδυνη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Καλείται το αρμόδιο υπουργείο να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή αυτών των χώρων στάθμευσης, αφού, όπως φαίνεται, αρκετό χρονικό διάστημα μας χωρίζει από την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.008.02.037 που υποβλήθηκε από το βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Πάφου κ. Νίκο Πιττοκοπίτη στις 10 Σεπτεμβρίου 2002.

«Παρά το ότι είχε εγκριθεί η δημιουργία έργων αναδασμού στην κοινότητα Δρούσιας πριν από αρκετά χρόνια και παρά το ότι ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος είχε δεσμευθεί ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων της Βουλής ότι τα έργα θα ξεκινούσαν τελεσίδικα τον Ιούλιο του 2000, μέχρι σήμερα καμιά ενέργεια ή πράξεις δεν έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων γιατί υπάρχει αυτή η απαράδεκτη καθυστέρηση και πότε επιτέλους θα γίνει η έναρξη του εν λόγω έργου.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.011.01.145, ημερομηνίας 14 Σεπτεμβρίου 2016, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Πάφου κ. Χαράλαμπου Πιττοκοπίτη

«Μέχρι πρότινος τα πιστοποιητικά καταγωγής των πρωτοετών φοιτητών που κατάγονται από την επαρχία της Πάφου εκδίδονταν από την Επαρχιακή Διοίκηση και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη στην Πάφο, ενώ τώρα η διαδικασία έχει αλλάξει, με αποτέλεσμα οι φοιτητές μας ή οι γονείς τους να υποχρεώνονται να μεταβαίνουν στη Λευκωσία και στη Λεμεσό, για να τα εξασφαλίσουν, με την ταλαιπωρία και τα έξοδα για τους πολίτες της Πάφου να είναι πρόδηλα.

Παρακαλώ τον αρμόδιο υπουργό όπως ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα ακόλουθα:

1. Γιατί έπαψε να προσφέρεται η υπηρεσία αυτή από τα αρμόδια κέντρα της επαρχίας στους πολίτες της Πάφου;

2. Υπάρχει εναλλακτικός τρόπος έκδοσης του πιστοποιητικού καταγωγής και η δυνατότητα επαναφοράς της διαδικασίας έκδοσής του στην Πάφο για τους πρωτοετείς φοιτητές που κατάγονται από την επαρχία της Πάφου;»

Απάντηση


     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων