Αρχείο

    

Ερωτήσεις κατά Βουλευτή

Βουλευτής: Ανδρέας Μουσκάλλης

Ερώτηση με αρ. 23.06.009.01.054, ημερομηνίας 19 Σεπτεμβρίου 2006, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Ανδρέα Μουσκάλλη

«Έχω πληροφορηθεί ότι στην κοινότητα Επισκοπής της επαρχίας Λεμεσού η οδός 27ος Δρόμος, αρ. 12, όπου βρίσκεται η πολυκατοικία στην οποία διαμένουν πρόσφυγες, είναι σε άσχημη κατάσταση, γεγονός που καθιστά τη διαμονή των προσφύγων δύσκολη.

Έχω ακόμα πληροφορηθεί ότι εδώ και πέντε χρόνια έχουν δοθεί υποσχέσεις ότι στην πολυκατοικία θα γίνουν ριζικές επιδιορθώσεις, όπως συνέβη και με τις άλλες δύο πολυκατοικίες της ίδιας κοινότητας.

Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει, ώστε να επιδιορθωθεί ριζικά η εν λόγω πολυκατοικία.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.01.055, ημερομηνίας 19 Σεπτεμβρίου 2006, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Ανδρέα Μουσκάλλη

«Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων πότε θα αρχίσει η αναδόμηση των κυβερνητικών οικιών στους συνοικισμούς Λιοπετρίου, Φρεννάρους, Σωτήρας και Αγίου Μάμα Λευκωσίας.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.01.056, ημερομηνίας 19 Σεπτεμβρίου 2006, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Ανδρέα Μουσκάλλη

«Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων πότε θα υλοποιηθεί η πολιτική απόφαση για ανέγερση των διακόσιων περίπου κατοικιών στους Κυβερνητικούς Οικισμούς Κόκκινες και Τσιακκιλερό, σε χώρους που έμειναν αναξιοποίητοι μετά την αναδόμηση, για τις ανάγκες των νέων ζευγαριών.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.01.057, ημερομηνίας 19 Σεπτεμβρίου 2006, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Ανδρέα Μουσκάλλη

«Παρακαλείται το αρμόδιο υπουργείο να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων πότε θα παραχωρηθούν τα οικόπεδα αυτοστέγασης σε δικαιούχες οικογένειες στο Αλεθρικό, στην Ξυλοφάγου, στον Ύψωνα, στο Δασάκι Άχνας, στη Σωτήρα, στο Λιοπέτρι, στο Καλό Χωριό, στην Κοκκινοτριμιθιά, στην Αγία Βαρβάρα, στην Επισκοπή και στην Αχέλεια.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.01.392, ημερομηνίας 10 Μαΐου 2007, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Ανδρέα Μουσκάλλη

«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με τις περικοπές που έχουν γίνει στον προϋπολογισμό του ΚΟΤ για το δήμο Αγίας Νάπας για το έτος 2007, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο προϋπολογισμό για το έτος 2006.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.02.311, ημερομηνίας 17 Μαρτίου 2008, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Ανδρέα Μουσκάλλη

«Έχω πληροφορηθεί ότι υπάρχει μεγάλη δυσφορία και αγανάκτηση μεταξύ των πολιτών κατόχων μηχανοκίνητων οχημάτων δημόσιας χρήσης εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρείται στην εξέταση της μηχανής των εν λόγω μηχανοκίνητων οχημάτων από τα κυβερνητικά επαρχιακά συνεργεία ΜΟΤ στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι κάτοχοι αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης καλούνται από το αρμόδιο τμήμα για εξέταση μετά την παρέλευση τριών έως έξι μηνών. Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί πολλά προβλήματα στους ιδιοκτήτες των μηχανοκίνητων οχημάτων που δεν τους εκδίδεται άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων τους και η αστυνομία τούς καταγγέλλει, διότι είναι αναγκασμένοι να κυκλοφορούν τα οχήματά τους.

Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων για το πώς προτίθεται να λύσει το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο της ταλαιπωρίας και της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στην εξέταση και έκδοση πιστοποιητικών καταλληλότητας των πιο πάνω μηχανοκίνητων οχημάτων.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.02.419, ημερομηνίας 6 Μαΐου 2008, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Ανδρέα Μουσκάλλη

«Σε πρόσφατη συνάντησή μου με το κοινοτικό συμβούλιο Περβολιών μού υπεβλήθη το διαχρονικό αίτημα της κοινότητας για ανέγερση δημοτικού σχολείου. Το υπουργείο έχει καταρχάς δεσμεύσει τεμάχιο στα Περβόλια για το σκοπό αυτό.

Έχω πληροφορηθεί ότι ο ιδιοκτήτης του εν λόγω τεμαχίου υπέβαλε πρόσφατα στην Πολεοδομία Λάρνακας αίτηση διαχωρισμού του τεμαχίου αυτού που δεσμεύτηκε για την ανέγερση του δημοτικού σχολείου.

Επιβάλλεται η επίσπευση των διαδικασιών για εξασφάλιση του εν λόγω τεμαχίου το συντομότερο δυνατό προς αποφυγή οποιωνδήποτε δυσάρεστων και ανεπιθύμητων εξελίξεων.

Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων με ποιο τρόπο προτίθεται να ενεργήσει προς την κατεύθυνση αυτή.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.03.240, ημερομηνίας 10 Δεκεμβρίου 2008, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Ανδρέα Μουσκάλλη

«Καλείται ο αρμόδιος υπουργός να πληροφορήσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων γιατί από την 1η Οκτωβρίου 2008 αφαιρέθηκε από το Τμήμα Αλιείας Λάρνακας η διοικητική ευθύνη της θαλάσσιας περιοχής από το Φάρο Κιτίου μέχρι το Ζύγι και ανατέθηκε στο Τμήμα Αλιείας Λεμεσού.»

Απάντηση


Ερώτηση με αρ. 23.06.009.05.01.566, ημερομηνίας 27 Ιανουαρίου 2011, του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Αμμοχώστου κ. Ανδρέα Μουσκάλλη

«Παρακαλείται ο αρμόδιος υπουργός να ενημερώσει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σχετικά με το χρονοδιάγραμμα έναρξης και αποπεράτωσης του αποχετευτικού συστήματος στον κυβερνητικό οικισμό “Μακάριος Γ΄” στη Λάρνακα.»

Απάντηση


 

 

 

 

 

     © Copyright 2000.  Η Βουλή των Αντιπροσώπων